FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-11

Rangos szakmai elismerés a NYÍRERDŐ Zrt. korábbi vezérigazgatójának

A legmagasabb szakmai erdészeti elismerést, a Bedő Albert emlékérmet vehette át Kovács Gábor, a NYÍRERDŐ Rt. korábbi vezérigazgatója szombaton, az Országos Erdészeti Egyesület 143. Vándorgyűlésén, Miskolcon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotó: Greguss László Géza

A kitüntetést az erdőgazdálkodás érdekében végzett kiemelkedő szakmai-, egyesületi és szervezői valamint társadalmi tevékenységével érdemelte ki.

Kovács Gábor 1965-ben szerzett erdőmérnöki diplomát Sopronban, az Erdészeti és Faipari Egyetemen. A Nyírségi Állami Erdőgazdaságnál egy évig erdőrendezéssel foglalkozott, majd erdőművelési és fahasználati műszaki vezetőként dolgozott. 1969-től tizennégy éven át a Felsőtisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál tervezőmérnök, árvízvédelmi szakágazati vezető, majd szakaszmérnök volt.

A víztározás és a vízpótlás erdőállományokra gyakorolt hatása, a hullámtér célszerű hasznosítása, a környezet- és természetvédelem valamint a vízgazdálkodás kapcsolata érdeklődésének és mérnöki tevékenységének meghatározó eleme volt. Természetvédelmi területek (Csarodai lápok, Bátorligeti ősláp) vízpótlására készített műszaki kiviteli terveket, ezek megvalósítását irányította.

A Debreceni Erdőfelügyelőség Szabolcs-Szatmár megyei területi osztályvezetőjeként dolgozott 1983-tól. Sikeres erdőtelepítési programot hajtottak végre. A megye erdőterülete tízéves erdőfelügyelői munkája során 20 ezer hektárral nőtt. Szakmai irányításának eredményeképpen a Szatmár-beregi tájban elsősorban őshonos fafajokból álló erdőket hoztak létre, míg a Nyírségi homokon az akác- és nyárgazdálkodás fejlesztését tartotta feladatának.

Számos üzemi fatermesztési kísérlet beindításának volt a kezdeményezője, a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazását szorgalmazta. 1993-tól - 2004-es nyugdíjba vonulásáig - a Felsőtiszai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság, majd a jogutód NYÍRERDŐ Rt. vezérigazgatója. Irányításával az erdőgazdaság szakmailag és pénzügyileg stabilizálódott, a térség meghatározó jelentőségű szakmai műhelyévé vált.

 

Nyugdíjasként is dolgozik: erdészeti gazdasági tanácsadó vállalkozást vezet, emellett ellátja a Sóstó-Gyógyfürdők felügyelő bizottsága elnöki tisztségét.

 

Kovács Gábor a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanáraként tanított több agrár- felsőoktatási intézményben, munkakapcsolatot tart ma is a hazai és számos külföldi erdészeti kutató intézettel, egyetemi tanszékekkel, ukrajnai és romániai erdészeti vállalkozásokkal. Az alföldi erdőtelepítéssel, a Nyírség erdészeti és vízgazdálkodási problémáival, a nyárfatermesztés gyakorlati kérdéseivel, valamint a dámvaddal foglalkozó publikációi a hazai erdészeti szaksajtóban és külföldi kiadványokban egyaránt olvashatóak.

 

Gratulálunk!

Forrás: Nyírerdő Zrt.

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.