FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-11

Nemzetközi üzletember találkozó volt Güssingben

Az osztrák Enterprise Europe Network szervezésében - magyar részről a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA), valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara aktív közreműködésével - május 31-én megrendezett kapcsolatépítő konferencia és üzletember találkozó azokat a vállalkozásokat célozta meg, melyek a megújuló energia területén tevékenykednek és új üzleti lehetőségeket kívánnak felkutatni.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A 2011-ben megvalósult güssingi konferencia és üzletember találkozó kiemelkedő siker volt, így az osztrák szervezők - Osztrák Gazdasági Kamara (WKÖ) és az Europaforum Burgenland - hagyományteremtő céllal az idei évben is megszervezték a rendezvényt.

 

A rendezvény lehetőséget nyújtott arra is, hogy alternatív energiaellátás iránt érdeklődő önkormányzatok képviselői számára is bemutathassák projektjeiket, technológiáikat a cégek.

A program keretében bemutatták a "güssingi modellt", nevezetesen azokat az intézkedéseket, melynek eredményeként a város önellátóvá vált energetikailag.

Güssing egy kis burgenlandi település, mely a 90-es évek elejétől törekszik a teljes energia függetlenség elérésére, alternatív, megújuló energiaforrásokon alapuló helyi projektek megvalósításával. A helyi adottságokat, mint mezőgazdaság és erdőgazdálkodás kihasználó biomassza és biogáz távfűtő erőművet a konferenciaprogram keretében meg lehetett tekinteni. A rendezvény helyszínéül szolgáló Megújuló Energiák Európai Központja (EEE) 1996. óta fenntartható, regionális és kommunális koncepciók kidolgozásával foglalkozik az energiatakarékosság, valamint a megújuló energiák hasznosítása területén.

Güssingben 1989-ben kezdtek el dolgozni azon az energiakoncepción, melynek eredményeit manapság már japán és kanadai szakemberek is tanulmányozzák. A helyi adottságokra épülő alternatív projektek révén azóta megvalósult "güssingi csoda", a város energetikailag önálló lett. Az elégetett faaprítékból, napenergiából, erjesztett zöldnövényekből áramot, hőt, gázt és dízelt termelnek, a többletenergiát pedig értékesítik. Az olcsóbb energia fellendítette a helyi gazdaságot: ötven új üzem települt a város ipari parkjába, ahol több mint ezer ember számára nyílt új munkalehetőség, ami természetesen a helybéli szolgáltatásoknak is kedvezett.

Güssingben először egy "energiatérkép" készült az összes középületről, melynek során felmérték, hol lenne szükség hőszigetelésre, fűtés-korszerűsítésre.

Güssingben évente 210 millió kilowattóra fűtőenergiát és 45 millió kilowattóra villamos energiát állítanak elő, mindezt környezetbarát módon. A fűtőműben a fát nem levegővel, hanem vízgőzzel égetik el. Káros anyagokban szegény, de magas fűtőértékű gázt nyernek így, melyből nem keletkezik kátrány, és csak hamu marad az égetés után, amit a mezőgazdaság hasznosíthat.

Az üzletember találkozón 15 országból 122 cég vett részt több mint 300 tárgyalást lebonyolítva. A HITA Enterprise Europe Network szervezésében résztvevő 9 magyar cég 55 tárgyaláson vett részt.

A cégek sikeresnek és eredményesnek ítélték meg a találkozón való részvételüket.

Forrás: HITA; Agroland

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.