FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-16

Három hektár erdőt vágtak ki, mégsem vette észre senki

Pár napja a Székely Hírmondó birtokába jutott néhány felvétel, amin egy erdőrész szakszerűtlen irtása látható. Falopásra gyanakodva a polyáni önkormányzatnál érdeklődtünk, hogy mit tudnak a fotókon szereplő, a kiskászoni borvízforrás feletti kivágott fákról.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Akkor még sem az önkormányzat, sem az erdőrészeket felügyelő almási rendészet munkatársai nem szolgáltak semmi konkrétummal. Miután megkezdték a terepszemlét, tegnapra kiderült: nagy kaliberű falopást sikerült észlelnünk.

 

A kivizsgálás után Albert Antal, a polyáni erdészet referense elmondta: közel három hektár fenyőerdőt, többnyire erdei fenyőt vágtak ki az ismeretlenek, akiknek hűlt helyét találták. A rönkök alapján készített becslések szerint hozzávetőleg 100 köbméter fát lovasítottak meg a tolvajok. Az elkövetők traktorral és kamionnal dolgoztak. A tetteseket senki sem látta, csak egy juhász jegyezte meg, hogy két héten át hallotta az erdőben dolgozó gépek zaját. A helyszínelésen a rendőrök is jelen voltak. Páll Endre, Polyán polgármestere elmondta: mivel a meglopott erdőrész községi legelőként szerepel, így az önkormányzat ismeretlen tettesek ellen intézett feljelentést. Hasonló lopás két éve történt a faluban, szintén egy beerdősödött legelőn. Azóta sem kerültek meg az akkori elkövetők - tájékoztatott az elöljáró.

 

Mivel a mostani lopásnak teret adó helyszín községi legelőként szerepelt, így nem tartozott a polyáni erdőket felügyelő almási magán­erdészet hatáskörébe. Váncsa Botond igazgató elmondta: ők ezer hektár erdőről és négyszáz hektár erdősített legelőről felelnek Polyánban. Az említett terület azért kivétel, mert az önkormányzat a 40 százalékot meghaladó erdősödés ellenére sem minősítette át beerdősített legelőnek. Az incidens után a községvezetés megkezdte a terület átminősítését - részletezte Váncsa.

Buzsi Andrea rendőrségi szóvivő elmondta: az ügy kivizsgálása elkezdődött, és amint bővebb információjuk lesz, értesítik lapunkat. A falopással járó büntetés mellett 30 ezer lej pénzbírságra is számíthatnak az elkövetők, mivel nem rendelkeztek környezetvédelmi engedéllyel.

Forrás: Erdély.ma

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.