FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-07-20

Kreatívok a szegénység ellen - indul a Hello Wood 2012

Kétszáz fiatal költözik szombaton a Borsod és Heves megye határán lévő Bánvölgye Táborba, hogy a környékbeli települések hasznára fordítsák alkotómunkájukat. A tábor résztvevőit a Hello Wood szakmai vezetői egy korábban meghirdetett pályázat alapján választották ki.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Az idei alkotóhétre a magyarországi művészeti felsőoktatási képzésekről bekerült diákok mellett Ausztriából, Csehországból, Görögországból, Romániából, Libanonból, Mexikóból, Olaszországból és Új-Zélandról is érkeznek fiatalok. A tábor workshopjaiban résztvevők Dédestapolcsány, Mályinka, Uppony, Borsodbóta, Bátonyterenye, Beret, Bódvalenke és Szakácsi települések kulturális és közösségi életéhez járuljanak hozzá saját eszközeikkel.

A Hello Wood faépítészeti csoportjait 19 építész vezeti, a résztvevők a települések adottságaihoz és igényeihez illő építményeket, installációkat, bútorokat készítenek.

Az építész workshophoz hasonlóan fával dolgozik a tájépítész csapat Lenkai Anna Borbála és Angyal Andrea vezetésével. A szociális gondolat és kreativitás mentén szerveződik a tipográfiai workshop Typo Ninjas projektje, amelyben a tipográfusok helyi közösségi terekkel, vendéglátóipari egységekkel működnek együtt, hogy a települések feliratokban megjelenő arculatát esztétikusabbá változtassák. A Medence Csoport upcycling workshopja Terebessy Tóbiás és Buczkó Bence vezetésével árnyékolókat készít majd a fa munkacsoporttal együttműködésben.

Az új média workshop, a filmes és a fotós műhelyek mind integráltan kapcsolódnak a többiekhez, saját eszközeikkel reflektálva a Hello Woodon és a települések életében zajló történésekre.  A nemzetközi Stopmotion animációs workshopon a résztvevők a hagyományos és a modern digitális módszereket ötvözve fejleszthetik majd képességeiket. Az animációs műhely az alkotótábor utáni héten a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem stúdiójában folytatja munkáját, ahol magyar, cseh, lengyel és szlovák animátoroktól sajátíthatják el a legújabb technikákat Szabó Zsuzsanna és Papp Károly Kása vezetésével, valamint a bábanimátorok egyik nagymesterének, Barry Purves-nek a közreműködésével.

Az egyhetes alkotótábor július 28-án zárul az installációknak helyet adó településeken és a Dédestapolcsányban lévő Majális parkban.

Az alkotótábort követően a program a MOME Ecolab fenntartható tervezés workshopjával folytatódik Bódvalenkén és megkezdődik a Hello Wood egyhetes építő workshopja a Hajógyári-szigeten..

 

Forrás: mno

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.