FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-08-02

Lezajlott a III. Favágó verseny Keszegen

Az Andreas Stihl Kft. igen értékes eszközökkel, az Ipoly Erdő Zrt. értékes emléktárgyakkal, a bánki Tó Hotel wellness szolgáltatás csomaggal gazdagította az eredményesen teljesítőket.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A verseny napja érdekesen indult a Keszegen összesereglett közel félszáz versenyzőnek. Lévén hogy zuhogott az eső, s ilyenkor kérdésessé válhat a verseny megrendezése is. Mellette azonban mind a szervezők, mind a versenyzők erdőhöz kötődő emberek, ezért ennek az egyszerű ténynek egyszerre tudtak örülni is, mert ebben az aszályos időszakban minden csepp víz kincs az erdőnek. A verseny kezdetére azonban mindkét óhaj meghallgatásra talált az égieknél, mert a felázott talajra egészen a verseny zárásáig nem hullt több csapadék. Az Ipoly Erdő Zrt. versenybírói, és a szervezők talán ezért hangsúlyozták újra és újra, hogy a legfontosabb ezen a napon is a biztonság. 

A kötelező munkavédelmi oktatás, eligazítás után indulhatott csak a 23 csapat versengése, amely elsősorban az országos fakitermelő versenyen megszokott versenyszámokból lett összeállítva. A versenyző csapatok a láncszereléssel indítottak, majd felzúgtak a motorfűrészek a kombinált darabolás feladatban. A látványos feladatok mindegyikében volt sok apró buktató, hibázási lehetőség, ami nem kerülhette el a szigorú erdész versenybírók tekintetét. Egy-egy hibapont után 20 másodperccel növekedett meg a versenyző idő teljestménye. Nem volt egyszerű tehát teljesíteni a napi gyakorlatból is jól ismert feladatokat minél pontosabban, gyorsabban, ugyanakkor balesetmentesen, biztonságosan. Az egész verseny folyamán egyetlen sérülés sem történt!

A lánckímélő darabolás, a gallyazás az erdőn edződött versenyzőknek nem volt ismeretlen, azonban a baltával vágott cser rönkök, vagy a két kezes hasas fűrésszel való vágás alaposan megizzasztotta a mezőnyt.

A szükséges technikai szünetekben sem maradt szórakozás nélkül a kevésbé verőfényes napon kilátogató közel ezres közönség, hiszen a magyar fakitermelő válogatott és a Timbersport sportolói Juhász István és Bakó László kápráztatott el mindenkit fantasztikus tudásával. Ízelítőt adtak motorfűrészes gallyzásból (12 másodperc alatt 30 imitált gallyat!), baltás favágásból, vagy speciális motorfűrészes darabolásból (6 másodperc alatt három korong). Szurkolhatunk értük majd nemsokára a következő világbajnokságokon.

A nap végére a versenyzők bár elfáradtak, de igen sok kedves tapasztalattal álltak fel a színpadra a díjátadáshoz. A versenyt a Bakó családból András és Norbert nyerte elképesztően precíz teljesítménnyel, akiket szorosan követett a Szekeres Balázs, Szekeres Richárd testvérpáros szintén kiváló eredménnyel. Harmadikként a helyiek kiválóságai Csillag László és Varga Roland lett. Természetesen a többiek sem távoztak üres kézzel, hála a rendezők és támogatók bőkezűségének. Az Andreas Stihl Kft. igen értékes eszközökkel, az Ipoly Erdő Zrt. értékes emléktárgyakkal, a bánki Tó Hotel wellness szolgáltatás csomaggal gazdagította az eredményesen teljesítőket. A Keszegfeszt Egyesület többek között a versenyzők és a bírók ellátásáról is gondoskodott.

Minden versenyzőnek, szervezőnek, támogatónak nagyon köszönjük az egész napos fegyelmezett és balesetmentes részvételt! Reméljük jövőre újra találkozhatunk!

Forrás: erdeihazak.hu

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.