FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-08-06

Praktiker: jönnek a kisáruházak

Nem lesznek áruházbezárások Magyarországon, sőt további kiskereskedelmi egységeket kíván nyitni a Praktiker - hangzott el a társaság sajtótájékoztatóján.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Németországból érkező hírek ellenére sem lesznek áruházbezárások Magyarországon - hangzott el a Praktiker Kft. mai napon tartott sajtótájékoztatóján. A holtpontról történő elmozdulás érdekében pedig új kiskereskedelmi egységek irányába nyitna a társaság. Először tesztjelleggel Budapest környékén, illetve a keleti országrészben nyílnának kisméretű, 1000-2000 négyzetméteres kereskedelmi egységek. A sikeres tesztüzemet követően pedig a későbbiekben akár 20-30 hasonló áruház is nyílhat.

 

A két új kisáruház 200-250 ezer eurós költségvetéssel startol - várhatóan az év végén, 1éves tesztidőszakkal.  A pláza-stop ugyanakkor nem érinti az új üzleteket, ugyanis már meglévő egységek átvételét tervezi a társaság. Jelenelg a tárgyalások folynak az új egységek bérleti jogáról, s az sem eldöntött még, hogy milyen formában - központosítva, vagy franchise rendszerben működnek majd.

 

Mindemellett költségoptimalizációt  is végrehajtott a társaság. Ennek során felülbírálatra került a barkácslánc teljes termékpalettája - meg lettek határozva a kiemelt szortimentek, melyekre nagyobb hangsúlyt kíván fordítani a jövőben a barkácslánc. E folyamat első eleme a sajátmárkás termékek fejlesztése. A sajátmárkás termékek a jövőben két fantázianév alatt fognak futni - az alacsony árszegmensben a "budget", míg a közép, illetve magas árszegmensben a "pratiker" fémjelzés alatt. Mindemellett energetikai beruházások is történtek a költségcsökkentések során - jelenleg 4 áruházban tesztelik az új zöld rendszereket.

 

A társaság ugyanakkor kiemelte, hogy a költségoptimalizálás ellenére sem történtek elbocsájtások. A társaság közel 1300 munkavállalója annak ellenére is meg tudta tartani az állását, hogy az új adótörvények miatt még bérkompenzációt is végrehajtottak a munkavállalók körében. A fejlesztésekre egyébként 7 millió eurós tőkeinjekciót követően volt lehetőség. Az idei eredményekkel kapcsolatban a társaság elmondta, 2012 első negydéve jól alakult, áprilistól azonban némi visszaesés volt megfigyelhető, ez azonban június-júliusra ismét az előző év feletti szintre állt vissza.

 

Forrás: pénzcentrum

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.