FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:
2012-08-08

ForestGuard Erdő Monitoring Rendszer fejlesztése a Revosense Kft.-nél

A Revosense Kft.-nél egy olyan komplex technológia és jelző rendszer fejlesztése kezdődött meg ForestGuard néven, mely lehetővé teszi nagyobb kiterjedésű erdők-, ill. természetvédelmi területek védelmét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A Revosense Kft.-nél a "Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása" című pályázaton elnyert 54 027 000 forintos uniós támogatásnak köszönhetően egy olyan komplex technológia és jelző rendszer fejlesztése kezdődött meg, mely lehetővé teszi nagyobb kiterjedésű erdők-, ill. természetvédelmi területek védelmét.  A 120 060 000 forint összköltségvetésű projekt során megvalósuló ForestGuard Erdő-monitoring Rendszer a gazdaságok számára megoldást jelenthet az országos viszonylatban évente milliárdos nagyságrendűre becsült, illegális fakitermelésből származó kár keletkezésének jelentős csökkentésére.

 

A RevoSense Kft. 2007 második felében kezdte meg a kutatás-fejlesztésben való aktív részvételt, mely jelenleg az egyik meghatározó üzletágat alkotja. Tevékenységünk során a környezettudatos koncepció figyelembevételével olyan innovatív megoldásokat keresünk, melyek révén a különféle technológiai területeken hatékonyságnövekedés érhető el. A ForestGuard (Erdő Monitoring Rendszer) kifejlesztésében korábbi sikeresen magvalósított K+F projektjeink - mint a RevoTerm komplex agrometeorológiai mérőrendszer, a SpotSense média-reklám monitor és elemző rendszer, valamint a DigiScan Intelligens szkenner-szenzor - eredményeire és tapasztalataira építethetünk.

 

A ForestGuard EMR a védett terület határán történő áthaladást fényképen rögzíti, majd azt a behatolás helyének meghatározásával együtt üzenetben továbbítja a terület felügyeletét ellátó központnak.

A rendszer további része a hangok felismerésére szolgáló akusztikus szenzoregység, mely adott típusú hangok észlelésekor szintén értesítést küld az adott terület tulajdonosának, felügyelőjének így a tettenérés még időben lehetővé válik. A rendszerben nyitott a lehetőség olyan tovább fejlesztések számára is, melyek révén egyéb objektumok, tárgyak, speciális területek vagy egyedi igények kiszolgálására is alkalmassá tehető.

 

Az EMR újdonsága abban rejlik, hogy komplex, hatékony és energiatakarékos rendszert biztosít olyan területeken, ahol eddig csupán emberi erőforrásokra lehetett támaszkodni. A jelenleg alkalmazott módszerek mellett Magyarországon, éves szinten - az újratelepítés költségeivel együtt - millárdos nagyságrendűre becsült (forintban) az illegális fakitermelésből eredő kár.

 

Célunk egy olyan - hazai és nemzetközi szinten is - hiánypótló technológia kifejlesztése, mely elősegíti a kiterjedt területű erdők, tájvédelmi körzetek, nemzeti parkok védelmét, de árának és hatékonyságának köszönhetően vonzó és elérhető lehetőséget kínál kisebb gazdaságok, számára is. Emellett a projekt kutatás-fejlesztési tevékenységünk további bővítését és K+F munkahelyek létrehozását eredményezi.

(x)

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.