FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-08-13

Turisztikai-erdészeti együttműködés a Mátra érdekében

A Mátra turizmusának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Mátra és a Nyugat-Bükk erdeit kezelő Egererdő Zrt., illetve a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület - közölte a Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának képviselője.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A megállapodás értelmében a Gyöngyösről induló mátrai kisvasutat is üzemeltető Egererdő Zrt. az egyesület teljes jogú tagjává válik, ám tagdíja felét az egyesület a Mátravasút támogatására fordítja - közölte Bán Andrea.
     A jövőben a felek kölcsönös megjelenési lehetőséget biztosítanak egymás rendezvényein, online felületein, kiadványaikban. Az egyesület a kisvasút megállóiban turisztikai információs prospektusokat helyez ki, amelyek bárki számára hozzáférhetővé válnak.
     A jövőben együttműködnek a felek a Mátra turisztikai fejlesztésében, vonzerejének növelésében, és folyamatosan egyeztetnek a készülő pályázatokról - közölte Bán Andrea.

 

---***---***---***---***---***---***---***---***---***---***---

 

Közös felelősséggel a Mátra jövőéért

Gyöngyösön, a Mátravasút induló állomásán tartott ünnepélyes találkozón dr. Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a cég elsősorban termelő feladatokat lát el, de közreműködik a természetvédelemben és a turizmust is segíti. Emlékeztetett, hogy a Mátra idegenforgalma az 1890-es években lendült fel igazán, amikor a kiváló jogásznak Hanák Kolosnak köszönhetően elsőként alakult meg az országban a Mátra Egylet. Azóta  sok magyar és külföldi vendég vonzó látogatóhelye lett hazánk legmagasabb hegyvidéke. A Mátrában több száz kilométer hosszú turista útvonalat létesítettek, amelyeken keresztül évről évre sokan barangolják be a hegy különböző részeit. Emellett turisztikai, illetve autóversenyt is rendeznek a Mátrában, melyek támogatója az Egererdő Zrt.

A továbbiakban a Mátravasút szerepét emelte ki, amely fontos szerepet játszik a turisták szállításában a vonzó tájon kiépített vonalon a mátraaljai várostól Lajosházáig. A társaság a turizmus erősítésére már korábban csatlakozott szilvásváradi és az Eger Térségi TDM-hez, ezentúl viszont a Gyöngyös-Mátra TDM tagjai is lesznek. Ezzel is elősegítik a szorosabb együttműködést a pályázatoknál, a közös feladatok megoldását a Mátra fejlesztésében, illetve a turisták színvonalasabb kiszolgálásában. Bejelentette, hogy az Egererdő pályázatot nyújt be a Mátra ökoturisztikai fejlesztésére. Véleménye szerint a mostani együttműködés az erdész és az idegenforgalmi szakma közös  összefogását jelképezi a jövő Mátrájáért.

Kósa László, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az Egererdő Zrt-vel való megállapodás fontos mérföldkő az egyesület életében. Ezzel nemcsak a pályázati lehetőségek bővülnek, hanem közös erővel a mátrai erdők védelmének javításáért is még többet tehetnek. Mindezek mellett hazánk legmagasabb hegyvidékén az egyedi tiszta levegő kihasználásával az elkövetkező időszakban  a Mátra az egészségmegőrzés egyik fontos centruma lehet. Erre fokozottan igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Elismerően szólt az együttműködésről Bozsik István, Gyöngyös alpolgármestere és hozzátette, hogy a Mátra az ország tíz legismertebb tájegységhez tartozik, amelyet egyre többen látogatnak és ismernek meg. A turisták minőségi ellátását szolgálják az utóbbi időszakban megvalósított fejlesztések. Így Mátraházán két-, Galyatetőn egy négycsillagos szállodában pihenhetnek a vendégek. A Sástónál Adrenalin-parkot létesítettek és hamarosan befejeződik a volt kemping négycsillagos fogadóhellyé történő átalakítása is. A közös feladatokat csak közös felelősséggel valósíthatják meg a Mátra jövőéért együttműködők - tette hozzá.

 

Forrás: MTI; TurizmusOnline

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.