FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-08-16

NymE - 3000 hallgatót vettek fel

Csaknem háromezer hallgatót vettek fel az idén a Nyugat-magyarországi Egyetemre (NYME), ez 27 százalékos csökkenést jelent az előző év adataihoz képest - közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Takáts Péter azt mondta, ez nem rossz eredmény ahhoz képest, hogy országos átlagban mintegy 30 százalékkal csökkent a felvett hallgatók száma. Tájékoztatása szerint 7310-en jelentkeztek az intézménybe, közülük 3832-en első helyen jelölték meg az NYME-t. Az intézmény 1887 támogatott és 1069 költségtérítéses helyet tölthet be.

 

A leendő oktatókat és idegenforgalmi szakembereket képző győri Apáczai Csere János Karon 320 támogatott és 348 költségtérítéses hallgató kezdheti meg tanulmányait, míg a soproni Benedek Elek Pedagógiai Karon ez a két szám 170 és 80, az erdőmérnöki karon 129 és 29, a faipari karon 229 és 33, a geoinformatikain 106 és 40, a közgazdaság-tudományin 103 és 164 volt - jelezte. Az utóbbi adat kapcsán kiemelte, hogy ott csaknem kétszer annyian kezdhetik meg költségtérítéses képzésben a tanulmányaikat, mint tavaly szeptemberben.

Az 1181 jelentkező közül 918 hallgatót vettek fel a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi karaira; 653-an állami ösztöndíjjal, 265 hallgató pedig önköltséges képzés keretében kezdheti meg ősztől a tanulmányait - közölte a NYME Savaria Egyetemi Központjának (SEK) képviselője szerdán sajtótájékoztatón, Szombathelyen. Németh Péter, a tanulmányi hivatal vezetője ugyanakkor elmondta; az elmúlt évhez képest - a 35-40 százalékos az országos átlaghoz hasonlóan - 37 százakkal csökkent a szombathelyi karokra felvett hallgatók létszáma.

 

A Nyugat-magyarországi Egyetemre jelentkezők 32 százalékát a szombathelyi karokra vették fel. A bölcsészettudományi karra 313, a művészeti, nevelés- és sporttudományi karra 233, míg a természettudományi karra összesen 372 hallgató nyert felvételt. A nappali tagozatos képzésen a "favorit" szakok az elmúlt évhez hasonlóan a sporttudományi képzések, a földrajz, az anglisztika és a történelem alapszak.

 

FATÁJ kiegészítés: A fentiekhez szervesen kapcsolódik a PÓTFELVÉTELI intézménye, amely éppen zajlik, alkalmassági, gyakorlati és felvételi vizsgák augusztus 16-23. között, elbírálási határidő: augusztus 29.

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.