FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-08-17

A nemzetközi energiavásár 5. alkalommal Romániában

A RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE, Románia legnagyobb és legfontosabb megújuló energia és energiahatékonyság témakörében rendezett kiállítása, 2012. november 21-23. között immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre Bukarestben a Sala Palatuluiban. A rendezvényt 2008 óta Dél-Kelet-Európa egyik legnagyobb energetikai platformjaként és a kulcsfontosságú szakértők találkozási helyeként tartják számon.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Romániában a megújuló energia termelőket egy 10,8 milliárd euró értékű támogatási rendszer segíti. Ez az egyik legbőkezűbb EU-s rendszer, amelyet a Gazdasági Minisztérium hivatalnokai is elismernek. A támogatási rendszernek megfelelően a termelők zöld tanúsítványokat kapnak, melynek értéke 27 és 55 euró között mozog és amiket a központi piacon értékesíthetnek. A szélenergia befektetők számára két tanúsítvány jut 2017-ig, az után csak egy, a napelemes energiatermelők 6-ot kapnak és azok, akik biomasszát állítanak elő 2-t, kivéve az energianövényekből való energiatermelőket, akik 3-at. (forrás: www.adevarul.ro)

 

Románia kiemelt célországgá nőtte ki magát a megújuló energiába befektetni vágyók számára, derül ki az Ernst & Young 2011. novemberében megjelent jelentéséből, amely a világ 13. legvonzóbbnak rangsorolja az országot a megújuló energia befektetések területén. Akiknek 2012. december 31-ig sikerül megújuló energia projektjeiket véghez vinni, a törvény által megszabott zöld tanúsítványokat kapják majd. A Transelectrica adatainak megfelelően az év első 2 hónapjában már 438.551 igazolás került kiosztásra, melyek összértéke 46,1 millió euro.

 

Ugyancsak a Transelectrica adatai alapján elmondható, hogy Romániában pillanatnyilag 2 MW energiát termelő napelem park található, de az elkövetkező 2 évben ennek száma 300 MW-ra fog nőni. Jelenleg 1.117 MW energiát termelnek szélenergiából, 400 MW energiát vízenergiából és 25 MW-ot biomasszából. Így Romániában összesen 1541 MW energiát termelnek zöld energiaforrásokból. 2020-ig a villamos energia fogyasztás 38%-a zöldenergia forrásokból kerül előállításra majd, összehasonlítva a tavalyi 28%-al.     

 

A RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE immár 5. alkalommal teremt találkozási pontot multiplikátorok és Dél-Kelet-Európa kulcsfontosságú szereplői számára 2012. november 21-23. között a Sala Palatuluiban, Bukarestben.  

 

2012-ben a tervek szerint 10%-kal több kiállító várható, ami egyértelműen tükrözi a növekvő érdeklődést mind a romániai mind a külföldi befektetők részéről. A rendezvény 3 napja alatt 120 cég állít, akik több, mint 4000 látogatót fognak informálni innovatív termékeikről és szolgáltatásaikról a megújuló energia és energiahatékonyság területén.   

 

A nemzetközi vásár különböző témákkal várja Önt: szélenergia, napenergia, vízenergia, biogáz, hőszivattyúk és geotermális energia, energiahatékony építkezés és felújítás, energiaszolgáltatások és sok más. A Szél- & Napenergia Park egy olyan külön része a vásárnak, ahol csak az ebben a témában járatos kiállítók vesznek majd részt. A kiállítás mellett szakmai konferenciákat is szervezünk, melyek fő témái: szélenergia, napenergia, biomassza és vízenergia.         

 

További információkat a RENEXPO SOUTH-EAST Europe-ról honlapunkon talál. 

 

Röviden a REECO-ról:

A szervező REECO RO Expoziţii S.R.L. a nemzetközi REECO csoport romániai tagja. A csoport központja Németországban található és több európai városban rendelkezik irodákkal, mint Varsó/Lengyelország, Brüsszel/Belgium, Salzburg/Ausztria és Arad/Románia. A REECO csoport által szervezett kiállítások és konferenciák évente 50.000 szakértő találkozását teszik lehetővé, akik mintegy 70 országból érkeznek.

 

Kapcsolat és információk:

REECO RO Expoziţii S.R.L.

B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad

Tel: +40 (0) 257-23099 - 9

Fax: +40 (0) 257-23099 - 8

e-mail: info@reeco.ro

 

(x)

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.