FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-08-31

Üdv a vadásznak!

Hazánkban szeptember 1-jén kezdődik a hivatalos vadászidény, azonban az erdőben a hajnalokat és az estéket már pár nappal korábban is betölti a párzásra készülő gímbikák hangja. A vadászidényben az erdőlátogatás tilos és életveszélyes!

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A szarvasbőgés először a vadban gazdag szántódi és a lábodi területeken csendül fel, a fennmaradó hat vadászterületen a "szezon" általában csak pár nappal később kezdődik el.

 

Szeptemberben a gímbikák bőgése, októberben a dámbikák úgynevezett barcogása adja hírül erdeinkben, hogy megkezdődött ezen két nagyvad párzási ideje. A SEFAG Zrt. szakemberei az elmúlt hetekben kiemelt figyelmet fordítottak a sikeres vadászatok előkészítésére, azaz az itatók és vadföldek karbantartására, magaslesek építésére és javítására, vagy éppen a kapitális trófeát hordozó példányok megfigyelésére. Ez utóbbi nem kis feladatot jelent a vadászok számára, hiszen a SEFAG 103.000 hektárnyi vadászterületein a szakemberek a gímszarvasállományt a legóvatosabb becslések szerint is legalább 5.000 egyedre becsülik.

 

Az alapos felkészülése úgy tűnik ebben az évben is meghozza az eredményét, hiszen nem csak Európa szinte összes országából, de még az Egyesült Államokból és Ausztráliából is szép számmal érkeznek vadászvendégek a megyébe, hogy részesei legyenek ennek a páratlan élménynek. 2011-ben 146 gímbika került terítékre, és az idei célérték is hasonló nagyságrendben mozog. Fontos jellemző még az elejtett vad trófeáinakátlagtömege, amely a gímek esetében tavaly 7,14 kilogramm volt, míg az előző évben elejtett 158 dámbika esetében ez az érték 2,77 kilogrammot tett ki. A tavalyi év legnagyobbja egy 11,9 kilogramm trófeasúlyú gímszarvas volt, az azonban egyelőre a jövő izgalmas kérdése, hogy a mostani idényben kerül-e terítékre hasonló vagy még ennél is nagyobb agancspárral büszkélkedő bika.

 

A balesetek elkerülése, valamint a vad és a vadászat zavartalanságának garantálása érdekében a SEFAG Zrt. ezúton is felhívja a figyelmet, hogy az erdőlátogatás az őszi hónapokban tilos és életveszélyes!

 

Forrás: SEFAG Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.