FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...

FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-08-31

Napimádó (FA)szörny Barcelona tengerpartján

Egy tüskéshátú lény körvonalazódik a szemből érkező fényben, éppen az Olimpiai Kikötő végén. Ölnyi pikkelyeivel sem élőlényhez, sem járműhez, de épülethez sem igazán hasonlítható. Csak nem a legenda tért vissza az óceánok vizéből?

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


1971-ben Emerson Lake & Palmer zenésítette meg a tatu és tank keresztezéséből létrejött fantázialény történetét a legendás Tarkus című lemezükön. A hozzá hasonlatos különféle képzeletbeli harci teremtményekkel sikeresen megküzdő Tarkus utolsó csatájában végül megsérül, és egy folyóba zuhan, de a legenda szerint nem pusztul el, a világ tengereiben Aquatarkus-ként tovább él. Távolról nézve a barcelonai tengerparti sétányon álló szokatlan, barátságtalan alakot, akár ő is lehetne.

Közelebb kerülve enyhül a kép. A fényes napelem-pikkelyeket hegyes natúr fa felületű ékekre építették, és üvegtáblákon keresztül a szokatlan forma belsejébe is bepillanthatunk. Az építmény a Distributed Intelligence (megosztott intelligencia) koncepcióját az építészet nyelvére lefordító kísérleti pavilon, melyet Endesa Pavilion, Solar House 2.0 elnevezéssel a novemberben megrendezésre kerülő Smart City Expo előhírnökeként állították fel a katalán főváros Olimpiai Kikötőjében.

Insititute of Advanced Architecture for Catalonia (Iaac) által tervezett szerkezet egyrészt a napenergia elnyelésének maximalizására törekszik, ugyanakkor hőszigetelő képességével és árnyékvető felületeivel meg is akadályozza a belső tér túlmelegedését. A nap felé optimalizáltan állítható fotovoltaikus panelek a lehető legnagyobb energia felvételre törekszenek. A felületébe épített technológia segítségével folyamatosan rögzítik az épület energiafelhasználását. A többlet elektromos energia az Endesa Pavilon mellett elhelyezett elektromos autó töltőállomáson is hasznosul.

A Distributed Intelligence projekt célja optimalizált energianyereséget biztosító térbeni stratégia kidolgozása egy tipikus barcelonai háztömb számára. Nem formai, sokkal inkább logikai alapokat szeretnének kifejleszteni a kísérlet során, mely az egyedileg változó adottságú helyszíneken lehetővé teszi a napelemek, szigetelések és árnyékolók legjobb alkalmazásának összhangját. Az egyes modulok belső tereket bővítő, kiegészítő alkalmazásában további lehetőségeket látnak a kutatócsoport tagjai. A kísérleti pavilon egy éven át gyűjti az adatokat.

 

Forrás: TervLap

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.