FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-09-11

Nyílt Kapuk napja volt a Polipol bútorgyárban

Szeptember elején már másodízben került megrendezésre a Nyílt Kapuk napja a Mezőfény határában elhelyezkedő Polipol Mobila bútorgyárnál. Több százan látogattak el a vállalat által szervezett nyílt napra.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Fotók: Szatmári Friss Újság

Szeptember első napján 2008 után második alkalommal szerveztek nagyszabású nyílt napot a Mezőfény határában működő Polipol Mobila bútorgyárnál. A gyár 25 km-es körzetéből ingyenes buszjáratok szállították az érdeklődőket a gyárlátogatásra, hogy betekintést nyerjenek a német munkastílusba, az ott dolgozó emberek mindennapjaiba.

A több mint félórás körbevezetés alatt bárki szabadon kérdezhetett a mesterektől, illetve a csoportvezetőktől, akik érdekes információkkal szolgáltak minden látogatónak. A több száz érdeklődőnek alkalma nyílt betekintést nyerni a bútorgyár német munkastílusába, az ott dolgozók munkájába.

Knecht Csaba aligazgató elmondása szerint fontos, hogy ne csak hallomásból ismerjék az emberek a gyárat, ezért kínáltak most lehetőséget arra, hogy személyesen is ellátogathassanak az érdeklődők. "Minden építkezési fázis befejezése után szeretnénk bemutatni, mit csináltunk. Az emberek ne csak hallomásból ismerjenek minket, kapjanak ízelítőt a munka hangulatából is" - magyarázza az aligazgató.

A kárpitozottbútor-iparban vezető cégcsoportnak számító Polipol 85 százalékban Németországba, továbbá Csehországba, Ausztriába és a skandináv államokba exportál kizárólag egyedi tervezésű foteleket, sarokülőket és kanapékat. A bútorgyárban jelenleg 643 alkalmazott dolgozik, 40 százalékuk nő, 60 százalékuk férfi. A 20 000 négyzetméteres termelői felület három csarnokot foglal magába, a negyedik kialakítása pedig tervben van, melynek befejezésétől további 300-400 új munkahely létesítését remélik.

 

Munkahelyek

A Polipolnál tapasztalattal rendelkezők és pályakezdők egyaránt lehetőséget kapnak, varrónői, kárpitos és asztalos munkakörben egyaránt. A pályakezdők a betanítási időszakban nemcsak új szakmát sajátíthatnak el, hanem idővel továbbképzésen is részt vehetnek. A német munkastílus része a csapatszellemre hangolás is, ezért számos közös programon vehetnek részt az alkalmazottak, a focibajnokságtól kezdve egészen a horgászversenyig.


A nyílt napon terepszemlét tartott Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is. A Megyei Tanács elnökének Lorin Arz igazgató és Knecht Csaba aligazgató mutatták be a Polipol bútorgyár európai színvonalnak megfelelő munkafolyamat-szakaszait. A bútorgyárnál tett terepszemlét követően a tanácselnök ellátogatott a mezőfényi St. Jude Taddeus Idősek Otthonába is, ahol Szeibel Tünde menedzser vezette körbe a megye elöljáróját, valamint a Polipol bútorgyár igazgatóját. A szervezők vendégeik között üdvözölhették a mezőfényi önkormányzat tagjait, köztük Fényi Lőrinc polgármestert, valamint Heinrich Mihály egykori elöljárót, akinek mandátuma alatt települt be a gyár a község környékére.

Forrás: Szatmári Friss Újság

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.