FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-09-11

Laboratóriumok / Látogatóközpont avatás Sopronban

A Nyugat-magyarországi Egyetem infrastrukturális hátterének fejlesztésében nagy előrelépést jelentett a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében elnyert pályázat (Zöld Egyetem program infrastrukturális feltételeinek megteremtése a Nyugat-magyarországi Egyetemen - TIOP-1.3.1-07/2/2F-2009-0008).

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A projekt összköltségvetése 4.971.017.000 Ft, melyből 4.694.965.515 Ft támogatást nyújt az Európai Unió és a Magyar Állam. A beruházás négy várost érintett olyan területeken, mint laborok építése, felújítása és épületfejlesztések.

Sopronban a pályázati beruházás teremtette meg a Természeti Erőforrások Kutató Központ létrehozásának feltételeit (TEKK, angolul Natural Resources Research Center, NRRC). Ebben a nettó közel 4000 m2-es új épületben mintegy 80 új, vagy megújult laboratóriumi helyiség kapott helyet a teljesen felújított Tanüzem mellett. A pályázat keretében beszerzett nagyszámú, modern state-of-art műszer és kutatóeszköz hozzájárul az NRRC céljainak megvalósításához az oktatás, a kutatás- fejlesztés és innováció valamint az akkreditált vizsgálatok révén. Ez a kapacitás közép-és hosszútávon illeszkedik abba a térségi K+F hálózatba is, amely a Nyugat-Pannon Jármű-és Gépipari Centrum dinamikus fejlesztéséhez szükséges.

Ahogy az NRRC-nek, úgy a szintén pályázati forrásból épített Ligneumnak (a Nyugat-magyarországi Egyetem Látogatóközpontja) is a Botanikus Kert ad otthont. A kiállítói területen, és a helyszínen szervezett rendezvényeken kiemelten az erdővel és fával kapcsolatos ismereteket szerezhetnek interaktív módon a látogatók. Emellett megismerkedhetnek az NymE oktatói és hallgatói eredményeivel és képzési kínálatával.A győri Apáczai Csere János Karon a támogatásból alakították ki az új Tudástranszfer központot, ahol 860 m2-en korszerű könyvtár, olvasóterem, folyóiratolvasó, közösségi terek, előadóterem, hagyományos és digitális dokumentumtár fogadja a hallgatókat és oktatókat. 120 olvasóhely, 30 számítógépes munkahely, wifi, akadálymentesített igényes környezet biztosítja az önálló tanulás, kutatás feltételeit.

 

A mosonmagyaróvári Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar "B" épületében korszerűbb energetikai rendszert építettek ki, emellett több intézeti laboratórium is új eszközöket kapott. Ezeknek köszönhetően a Kar kutatási lehetőségei bővültek és szolgáltatói szerepköre is megnövekedett. Minderre szemléletes példa az egyik új eszközük, a NanoDrop 2000 spektrofotométer, mellyel az egyetlen fajtatisztán fennmaradt őshonos sertésfajtánkra, a magyar mangalicasertésre jellemző alacsony malacszám genetikai okait keresik.

 

A szombathelyi Természettudományi Karon szintén új laboratóriumok kiépítésére, tanszéki laboratóriumok fejlesztésére és kialakítására továbbá számítástechnikai fejlesztésekre került sor. Így a molekuláris biológia, a toxikológia és farmakológia, a műszeres analitikai, a környezetfizikai, az ergonómiai és a műszaki mechanikai laboratórium kutatási palettája szélesedett jelentős mértékben. A Karon folyó alapkutatásokhoz nagyteljesítményű számítógép-klaszter (IBM BladeCenter) biztosítja az elemzési, adatfeldolgozási és numerikus szimulációs feladatok végrehajtásának hardveres hátterét.

 

A hivatalos átadó ünnepség fotógalériája itt érhető el.

Forrás: Sajtóközlemény - NymE

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.