FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:



2012-09-20

Megválasztották az idei Príma-díjasokat

A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriuma megválasztotta a Prima Primissima Díj 2012. évi Prima díjazottakat, egyben Primissima jelöltjeit. Köztük Rostás Árpád vándorasztalost! A Közönségdíj szavazás december 3-ig tart.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Forrás: PrimaPrimissima facebook oldala

A Demján Sándor és a VOSZ Elnöksége által alapított díj idén is tíz kategóriában kerül átadásra.

 

A díjak ünnepélyes átadására 2012. december 7-én (pénteken), a Magyar Vállalkozók Napja rendezvénysorozata keretein belül, immáron tizedszer kerül sor, ez alkalommal is a Művészetek Palotájában. A Gálaestet a Magyar Televízió I. csatornája ebben az esztendőben is csúsztatott élő adásban közvetíti. A szervezők a 10. Jubileum alkalmával különleges Gálaműsort szerveznek, korábbi évek Junior Prima díjasai lépnek fel Primissima és Prima díjas művészekkel. A 2007. évi Gálához hasonlóan az idei Gálán is átadásra kerül 5 db Jubileumi Primissima díj, mely díjazottakat az Alapító jelöl ki a Gála napján, a korábbi évek Prima díjasai közül. A Jubileumi Primissima díjas is megkapja az eosin Kincsem szobrot, valamint további 40 ezer eurót - a korábban Prima díjasként már átvett 10 ezer euró mellé.

 

A jelöltek bemutatását és munkásságuk megismerését szolgáló csaknem negyed esztendős időszakban lehetőség lesz szavazásra, mert idén is átadásra kerül a Közönség díj, melyet a 30 díjazott közül nyeri el a közönség kedvence. Idén július közepétől lehet szavazni az interneten a www.primaprimissima.hu honlapon, szeptembertől telefonon és SMS-ben is. További információ a facebook-on is elérhető lesz. A legtöbb szavazatot kapott jelölt részesül a Közönség díjban, illetőleg az azzal járó 50 ezer euró összegű pénzdíjazásban, melyet Csányi Sándor, a Kuratórium elnöke ez évben is a magánvagyonából ajánlott fel. A Közönség díjas továbbá megkapja az Ajka Kristály Üvegipari Kft. által készített ólomkristály Kincsem lovat.

 

2012. évi Prima díjasok névsora, kategóriánként

Magyar irodalom: Kiss Anna - költő, drámaíró; Krasznahorkai László - író; Tornai József - költő, író, műfordító

Magyar színház - és filmművészet: Bodrogi Gyula - színművész; Kósa Ferenc - filmrendező; Szinetár Miklós - rendező

Magyar képzőművészet: Sajdik Ferenc - karikaturista; Ujházi Péter - festőművész; V. Majzik Mária - képzőművész

Magyar tudomány: Palkovits Miklós - akadémikus, agykutató; Ritoók Zsigmond - akadémikus, filológus; Szemerédi Endre - akadémikus, matematikus, egyetemi tanár

Magyar oktatás és köznevelés: Batta András - egyetemi tanár, rektor; Grétsy László - nyelvész, professzor emeritus; Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Magyar építészet és építőművészet: Balogh Balázs - építészmérnök, egyetemi tanár; Lázár Antal - építészmérnök; Török Péter - táj - és környezetépítész

Magyar sajtó: Benda László - szerkesztő, riporter; Riskó Géza - az MTVA sportfőszerkesztője; Süveges Gergő - a közmédia műsorvezetője

Magyar népművészet és közművelődés: Bihari János Táncegyüttes; Halmos Béla - népzene oktató; Rostás Árpád - vándorasztalos

Magyar zeneművészet: Kodály Kórus Debrecen; Miklósa Erika - operaénekes; Szenthelyi Miklós - hegedűművész

Magyar sport : Kulcsár Győző - párbajtőröző; Magyar Zoltán - tornász; Portisch Lajos - nagymester sakkozó

 

A VOSZ kibővített Elnöksége és a Kuratórium által a Magyar Vállalkozók Napja eseménysorozata keretében tartandó a Gálaest napján, 2012. december 7.-én (pénteken) a 30 díjazott közül tíz kategóriában egy-egy Primissima kerül majd megválasztásra. Demján Sándor vagyonából a Prima díjasok 10 ezer euró, míg a Primissima díjasok 50 ezer euró díjazásban részesülnek és megkapják a Zsolnay Porcelánmanufaktúra csodálatos eosin "Kincsem-szobrát" is, melyet Schrammel Imre, Primissima és Kossuth-díjas keramikusművész tervezett.


Fotók: Czimbal Gyula, MTI

A Príma díjasok közül álljon itt Rostás Árpád bemutatkozása:

Antik bútorok, műtárgyak, templomok, kastélyok berendezéseinek, külső, belső díszítő elemeinek felújításával, megőrzésével foglalkozik 1979 óta. A régi Nemzeti Színház, a Magyar Tudományos Akadémia, a Színháztörténeti Múzeum, a kőbányai és a Dohány utcai zsinagóga, a budai Kaszinó, a pesti Klotild-palota, a Szent Gellért-fürdő famunkáit újította föl. Franciaországban a Versailles-i kastély, a Louvre, Németországban a Schloss Neuschwanstein számára is dolgozott. Állami gondozott gyerekeket oktat. Gyarmati Lívia Lépcső címmel dokumentumfilmet készített róla. Magyar Örökség-díjjal is kitűntették.

 

A FATÁJ szerkesztőség gratulál a már elnyert Príma díjhoz, és biztatja a FATÁJ olvasókat, szavazzanak szakterületünkhöz kapcsolódó Primissima és Közönségdíj-jelöltre!

 

Forrás: Prima Primissima

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.