FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-09-21

Sokmillióval károsították meg a bútorgyárat

Jelentős kárt okoztak azok a vádlottak, akik a helyi - 2007-ben leégett - bútorgyárból nagy mennyiségű alapanyagot lopattak el részben a raktáros közreműködésével. A közelmúltban jogerős ítélet született az ügyben a Veszprémi Törvényszéken.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A baj nem jár egyedül. Nem csak meglopták a közelmúltban elítélt bedolgozók az annakidején olasz tulajdonban lévő szentgáli bútorgyárat, de le is égett az épület 2007 tavaszán. A tűz oka ismeretlen (Fotó: Archív)

Az első rendű vádlott, a székesfehérvári L. Tamás (42) korábban bedolgozóként vállalt munkát a szentgáli bútorgyártó cégnél. A jobb együttműködés érdekében a férfi egyik társával 2005. decemberében létrehozta az LV Bútoripari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-t [FATÁJ kieg: a vállalkozás 2012. február 11-én jogerősen törlésre került.], amely komplett ülőgarnitúrákat állított össze a szentgáli kft.-nek. A szentgáli cég, amelynek olasz tulajdonosa volt abban az időben, szivacsot, szövetet, ragasztót és egyéb segédanyagokat - egy részük importból származott  adott át az LV-nek, hogy a megrendelt bútorokat legyárthassák. (A szentgáli cég 2005 és 2008 között az ülőgarnitúrák többségét külföldön, így például Olaszországban, Belgiumban és Franciaországban értékesítette, esetenként Magyarországon is piacra került néhány termék.)

[FATÁJ kiegészítés: a megkárosított bútorgyár hazánk legnagyobb bútorgyártóinak TOP20-as csoportjában teljesít!]

 

L. Tamásnak 2006. őszén sikerült rávennie az új raktárost, P. Zsoltot (35), hogy alkalmanként adjon ki egy-egy nagyméretű szivacstömböt, amiért 10-10 ezer forintot fizet neki zsebbe. Közel egy év leforgása alatt a raktáros legalább 100 darab fél szivacstömböt sikkasztott el a cégétől, amivel 3 milliós kárt okozott. Arra is volt példa, hogy a raktáros figyelmetlenségét kihasználva a vádlottak egyéb anyagokat is eltulajdonítottak. A sikkasztó társaság tagjai végül is több mint 10 millió forintos kárt okoztak a kft.-nek, amelynek kétharmad része megtérült, mivel a nyomozók lefoglaltak 231 ülőgarnitúrát. 

 

Akkoriban annyira jól ment az üzlet, hogy L. Tamás 2007-ben bútorokkal törlesztette le nyolcmilliós tartozását egy budapesti ügyfelénél. A fővárosban élő vállalkozóval abban is megállapodott, hogy a később leszállítandó bútorok fejében megveszi tőle a hatmilliót érő Mercedesét, amelyet élettársának Bálint nap alkalmából adott át ajándékként. (A gépkocsit a bíróság elkobozta.)

Az első fokon tárgyalt ügy végére a Veszprémi Törvényszéken dr. Varga Gábor vezette tanács tett pontot. A folytatólagosan elkövetett sikkasztás miatt L. Tamást egy év nyolc hónap szabadságvesztésre ítélték, aminek a felét három évre felfüggesztették.

A raktárosnak, P. Zsoltnak egy évet kell börtönben töltenie, míg a társaság egy részének felfüggesztették a szabadságvesztés letöltését. Az ítélet jogerős.


Mivel annak idején Szentgálon az a szóbeszéd járta, hogy nem véletlenül kaptak lángra az épületek, megkérdeztük a katasztrófavédelmi igazgatóságot a vizsgálat végeredményéről.

Érdeklődésünkre Bakos György őrnagy, az igazgatóság szóvivője a következőket nyilatkozta: mivel sem az elektromos energiát, sem pedig a szándékos gyújtogatást, mint a tűz keletkezési okát, nem lehetett egyértelműen kizárni, ezért kollégái a jogszabályi előírások alapján - az aktát úgy zárták le, hogy a tűz oka ismeretlen.

 

Forrás: NaplóOnline

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.