FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-09-26

Erdők Hete rendezvények a Mecsekerdőnél

2012. október 1-7-e között zajlik országosan a XVI. Erdők Hete rendezvénysorozat. Az Erdők Hete idei jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdésszel! A Mecsekerdő Zrt. kapcsolódó programjai.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A jelmondat hangsúlyozza az erdészek szerepének fontosságát az erdőkkel kapcsolatos ismeretek átadása során. Az idei rendezvénysorozat három kiemelt témát állít a figyelem középpontjába. Ezek: az erdőgazdálkodás munkahelyteremtő szerepe, a magyar erdők részesedése az európai természeti örökségből és a fának, mint megújuló energiaforrásnak a fontossága.

 

A Mecsekerdő Zrt. az alábbi programokat szervezi az Erdők Hete alkalmából, amelyekre szeretettel várjuk a sajtó képviselőit (is).

 

Október 1-6.-a között az erre a hétre beosztott osztályok Árpádtetőn az erdei iskolában "Fedezd fel az erdőt az erdészekkel" címmel erdészek vezetésével vesznek részt a Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskola terepi programjain.

 

Október 2-án 9-13 óráig a Szent István térre játékos természetismereti vetélkedőre hívja a Mókus Suli a 3-4. osztályosok 4 fős csapatait és az 5-6. osztályosok 4 fős csapatait.  A vetélkedőn tárgyjutalmat kapnak a legügyesebb csapatok.

 

Október 2-án 9-13 óráig "Ültess fát és használj fát" címmel 30 perces vetítéses előadásokat tartanak a Mecsekerdő erdészei Pécsett, a Szent István tér 9-ben, a Civil Közösségek Házában. Erre a programara a 7-8. osztályosokat várjuk.

 

Október 4-én 8-15 óráig (Pécs, Kodály Központ) Erdőzsongás címmel a Dél-Dunántúli Filharmónia Ifjúsági Bérlet sorozatának előadása az erdő témakörében - erdő, madarak, vadászat, a természet a klasszikus zenében. Filmvetítés a felelős erdőgazdálkodásról.

 

Október 5-én, pénteken 18 órakor Kodály Központ (Pécs, Breurer Marcell sétány 4.) - a Mecsekerdő bemutatja: Benjamin Britten: Noé bárkája - opera ősbemutató a Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai és a Budapesti Énekes Iskola tanulói közreműködésével. A családok gyerektagjainak 8-18 éves korig díjtalan a belépés.

 

Október 10. szerda 9 ó-15 ó: Alsókövesd, Nagymáté Fekete István nyomában természetismereti, terepi akadályverseny az író életéről, az erdő-mező növényeiről, állatairól általános iskolásoknak. A Duna-Dráva Nemzeti Park társrendezője a Mecsekerdő Zrt.

 

Október 13.-14. szombat-vasárnap 10-15 ó. Almamellék-Sasrét, Állami Erdei Kisvasút, Erdők Hete: játékos programok a XVI. Erdők Hete jelmondata jegyében: Fedezd fel az erdőt az erdésszel!

Kisvasutazás, szakvezetéses tanösvénytúra, fasúly-tippelő és mozdonytoló verseny, kézműves játszóház, íjász bemutató és oktatás.

Tel/fax: 06-73/ 514-102, kisvasut@mecsekerdo.hu.

 

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.