FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-09-27

Magyar designerek sikere Londonban

A tavalyi sikeres hazai megjelenés eredményeképpen idén 11 magyar tervező kapott lehetőséget a londoni szakmai zsűritől, hogy a szeptember 19-22. között megrendezett 100% Design szakkiállításon bemutathassa legújabb munkáit.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

A magyar standon a hazai design legjobbnak ítélt termékei jelentek meg, a kreatív alapanyagoktól az egyedi tervezésű bútorokon át a speciális falfelületekig. A résztvevő tervezők által szakmai és üzleti szempontból is eredményesnek ítélt magyar megjelenés a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) támogatásával valósult meg. A magyar standra több nemzetközi design kiállítás szervezője is ellátogatott, s jelezték, hogy örömmel vennék az egyedi és korszerű magyar termékek megjelenését saját kiállításaikon is.

 

A 100% Design kiállítás 72 négyzetméteres magyar standja a visszajelzések szerint egyszerű, ugyanakkor esztétikus megjelenésében és a bemutatott alkotások sokszínűségében is kiemelkedett a nemzeti pavilonok közül. A standon a design mellett az innovatív technológiák is szerepet kaptak.

 

Hegedűs Andrea üveglapok közé laminált színes textíliákból készített paneljei másodízben jelentek meg a kiállításon. A tervező üveggyárak, bútortervezők és hotelek konkrét érdeklődéséről számolt be.

 

A legnagyobb érdeklődést a Laokoon Mozgó Szövet Kft. által bemutatott mozgó szövet váltotta ki, mely egészen egyedüli volt a kiállított termékek között. A kiállítás alatt a tervező Szentirmai-Joly Zsuzsannát számos vállalat kereste fel alapanyag-együttműködés kialakításának lehetőségével.

A Kaza Concrete Kft. kifejezetten a 100% Design kiállításra tervezett betonfala is népszerű volt. A vállalat jelenléte hatékony volt mind a hasonló tevékenységű cégekkel való kooperációk kialakítása, mind a konkrét üzleti megrendelések terén.

A kiállításon bemutatott magyar falpanelek és falfelületek is sokak tetszését elnyerték.  A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. szintén most első ízben mutatta be Londonban falpaneljeit a beltéri falburkolat kategóriában. A falpaneleket egyediségüknek és művészi értéküknek köszönhetően kimagasló érdeklődés övezte.

Az egyedi tervezésű bútorok terén három tervező mutatta be alkotását: Vidó Nóri, aki idén másodszor vett részt a szakmai rendezvényen, valamint két új kiállító: Rácz Anikó (Hannabi) és a Pos1t1on Tervező Kft..

Vidó Nóri munkáiról számos szakmai újság is beszámolt, továbbá nagyobb mennyiségű megrendelést kapott vendéglátó-ipari egységektől és belsőépítészektől. 

A két első megjelenésű tervező is konkrét megkereséseket tudott beazonosítani, mind szakmai megrendelések, mind a forgalmazás terén.

 

 

A FATÁJ szerkesztőség ezúton gratulál a résztvevőknek!

Forrás: HITA

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.