FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-03

Nézzük, ki nyerte az Év háza 2012 díjat

Ásztai Bálint és Kovács Csaba pécsi vendégháza nyerte el az Év háza 2012 díjat; míg a Horváth András által tervezett zengővárkonyi családi ház a Magyar Építész Kamara, Basa Péter és Reisz Ádám balatonszéplaki villája pedig a Magyar Építőművészek Szövetségének különdíjában részesült.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Magyar Építőművészek Szövetsége különdíj

Az Ásztai Bálint-Kovács Csaba építészpáros által egy pécsi hegyoldalba megálmodott épület tervezése során a pályázati anyag szerint a legfontosabb szempont az időtállóság és a természetközeliség megtalálása volt, mindamellett, hogy az építészek a korszellemre és a fenntarthatóságra is figyelemmel voltak.


Az Év Háza 2012

A zsűri szavazatai alapján elismerő oklevélben részesült a Basa Péter, Fernezelyi Gergely és Reisz Ádám által tervezett budapesti családi ház, Kovács Zsolt György és Beranková Jana balatonalmádi családi háza, valamint az ifj. Benczúr László és Weichinger Miklós által megtervezett nyaralóátalakítás Sajkodon. Az ötödik alkalommal kiírt pályázatra rekordszámú, összesen 35 családi házat neveztek - közölték a szervezők a hétfői budapesti díjátadón.

 

Szoják Balázs, az Év háza pályázat kurátora emlékeztetett, hogy az elmúlt évek válsága komoly veszélybe sodorta a hazai építőipart, a hét esztendő óta tartó visszaesés pedig tavaly is folytatódott: a termelés 11,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

 

A magyar építészek kreatív tudásának hatékonyabb kihasználása nélkülözhetetlen eleme a kilábalásnak - vélekedett a szakember. Mint hozzátette, épített környezetünk állapota elkeserítő, ennek oka azonban nem elsősorban pénzhiány, hanem a tervezés presztízsének soha nem tapasztalt alacsony volta.


Magyar Építész Kamara különdíj

Szoják Balázs elmondása szerint Az év háza pályázat célja ezért megismerni és megismertetni a szakmával a zsűri által színvonalasnak tartott épületeket, valamint a példamutató és követendő építészeti magatartást. A bíráló bizottság elnöke idén Dévényi Sándor, társelnökei Noll Tamás, Sáros László és Szoják Balázs, míg tagjai Csernyus Lőrinc, Eleőd Ákos, Gelesz András, Krizsán András, Szabó Tamás, Hőnich Richárd, Nagy Csaba és Perényi Tamás voltak.

 

A nyertesek nemcsak pénzjutalomban és szakmai elismerésben részesültek, de további hét pályázóval együtt részt vehetnek a visegrádi négyek családi házait bemutató kiállításon is, amely a díjátadóval egy időben nyílt meg a Duna Palota Széchenyi-termében, majd október 2-től a Magyar Építőművészek Szövetségének székházában lesz megtekinthető.

 

Forrás: TervLap

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.