FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-10

Az ECOPOL sikeresen debütált Finnországban

Az igazán természetbarát országban nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar szabadalom iránt, melyet Németh Botond az ECOPOL értékesítési vezetője prezentált nemzetközi porondon, környezettudatos városfejlesztőknek, városi vezetőknek és építészeknek.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A projekt díjat nyert a fenntarthatósági témakörben

A fél évszázados múlttal büszkélkedő IFME (International Federation of Municipal Engineering) tökéletes szakmai fórumnak bizonyult a rétegelt-ragasztott faszerkezetű monopol antennatorony, az ECOPOL nemzetközi bemutatkozására. Finnország adott otthont a 17. Városfejlesztési Világkongresszusnak, melynek idén a "fenntartható közösségek" téma állt a fókuszában. Az igazán természetbarát országban nagy érdeklődést tanúsítottak a magyar szabadalom iránt, melyet Németh Botond az ECOPOL értékesítési vezetője prezentált nemzetközi porondon, környezettudatos városfejlesztőknek, városi vezetőknek és építészeknek.

 

A gazdaságosság, a környezetvédelem és az esztétikum találkozása a távközlésben

Amint arról már hírt adtunk, egy magyar mérnök, Dr. Németh Árpád, álmodta és építette meg a világ első rétegelt-ragasztott faszerkezetű monopol antennatornyát, amely távközlés céljára szolgál.

 

A részben az ÚMFT Kutatás + Fejlesztés pályázaton nyert összegből épült torony az ECOPOL nevet kapta, ezzel is hangsúlyozva az ökológia és a gazdaságosság kapcsolatának fontosságát.

 

A hazai és nemzetközi piacon elsőként kivitelezett monopol fatorony - mely esztétikusan illeszkedik a tájba - jelentősen megkönnyíti a természetvédelmi területek, nemzeti parkok, kiemelt lakóövezetek környékén épülő bázisállomások telepítését, engedélyeztetését. A Szigma-X Tervező és Tanácsadó Kft. projektje példaértékű a fenntarthatósági fejlődés témakörében, hiszen kimeríti a gazdasági - környezetvédelmi - társadalmi hármas pillér fogalmát. Kiemelkedő útmutatása lehet annak a kérdésnek, hogy miként kerülhet korunk fogyasztói társadalma újra összhangba a természettel, miközben szociális célokat is szolgál. Éppen ezért ítélte korábban a Magyar Telekom Nyrt. a projektnek a Delfin Díjat, melyet kizárólag a fenntarthatósági témában adományoznak beszállítóiknak.

 

Az öko-torony meghódíthatja a nemzetközi piacot

Fának álcázott fémtornyok természetesen léteznek, azonban számos nemzeti park és természetvédelmi terület már régóta igényt tartott természet közelibb megoldásra, melyet kimondottan erre a célra termelt fából készítenek. Magyarországon, Békés városban készültek el az elsők, amelyek nem titkoltan tudatformáló szándékkal épültek, és mára már a Magyar Telekom bázisállomásaiként üzemelnek. A faszerkezetű torony, amely harmonikusan illeszkedik környezetébe, sokat segít a város környezet-tudatos nevelésében. A sikeres kivitelezés pedig újabb lépésre ösztönözte az alkotókat. Nem véletlenül fogadta el a Szigma-X Kft. a finnországi meghívást a világkongresszusra, amely végül ajtót nyitott a nemzetközi piac felé. Helsinki és Tampere városfejlesztői, építészek Új-Zélandról, valamint különböző skandináv szaklapok jelezték nyitottságukat a magyar termék más irányú felhasználására is. Az ECOPOL csapata most gőzerővel dolgozik a külföldi érdeklődők igényeinek felmérésén. Európában készen állnak saját apparátussal építeni tornyokat; tengeren túli országokba viszont a tervek eladása a megfelelő alternatíva.


A kép jobb oldalán: Németh Botond, az ECOPOL értékesítési vezetője. Helyi szakemberekkel egyeztet a faszerkezetű torony finnországi jövőjéről

Összhangban a természettel

Az ECOPOL megvalósulása tökéletes példája annak, hogy a természetben nyitott szemmel kell járni. Egy brazíliai őserdő fája adta az ötletet, hogy a természetben is megtalálható, trópusi óriásfákhoz igazodjon a végső geometria: a torony "szárnyai", megfelelnek a fákat támasztó palánkgyökereknek.

 

Forrás: Ecopol Sajtóanyag

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.