FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-16

Erdészek a gyermekekért projektnyitó konferencia

Az EGERERDŐ Zrt. és a Lesy SR egy másfél éves együttműködés eredményeként 2012. október 11-én Rimaszombatban megnyitotta az Erdészek a gyermekekért (HUSK/1101/1.7.1/0097) pályázatot.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében induló projekt során különféle versenyekkel és programokkal készülünk a gyerekeknek a határ mindkét oldalán.

A projektnyitó konferencián bemutatkozott a két szervező erdőgazdaság, és röviden bemutatták a pályázatot. A média és az iskolák megjelent képviselői az előadásokon hallottakról prospektusokat, szóróanyagokat kaptak, melyek segítik a felkészülésüket és biztosítják, hogy ne maradjanak le semmiről.

A konferencián meghirdettük a projekt első elemét, a "Mesél az erdő." című pályázatot. Ennek során egy erdőről, erdészekről szóló illusztrált mesét kell elkészíteniük a 8 fős, 2-4. osztályos tanulókból álló csoportoknak. Ennek lezárása után kerül sor az "Ismerd meg az erdőt" versenyre, ahol már a természeti ismereteket, a gyerekek tudását és ügyességét tesszük próbára. A versenyek legjobbjai kiránduláson vehetnek részt, ahol erdész szakemberek vezetésével Szlovákia, valamint a Mátra és a Bükk erdeit járjuk be.,

De a projekt során nem csak a gyerekekhez szeretnénk szólni. A szlovák és a magyar oldalon is megrendezésre kerül az "Egy nap az erdésszel" program, ahol korosztálytól függetlenül bárki végigjárhat egy interaktív tanösvényt, mely bemutatja az erdőket és az erdészek munkáját. A pályázat informatikai hátterének kidolgozása során pedig elkészítünk egy számítógépes programot, mely során kisebbek és nagyobbak is tesztelhetik, milyen gazdái lennének az erdőnek, és mi mindent tudnak róla.

Aki kedvet kapott a programokon való részvételhez, a részleteket megtalálja az EGERERDŐ Zrt. honlapján és facebook-oldalán, valamint a projekt önálló facebook-oldalán, vagy érdeklődjön az EGERERDŐ Zrt. Központjában. Reméljük, hogy élményekben gazdag, sikeres programokat sikerül megvalósítanunk, melyek során észrevétlenül lehet megtanulni mindent, amit az erdőről tudni érdemes.

Forrás: EGERERDŐ Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.