FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-25

Erdők Hete Nyíregyházán

A XVI. Erdők Hete országos programsorozathoz kapcsolódva Nyíregyházán is több rendezvény várta az érdeklődőket októberben. A Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola és a Nyíregyházi Erdészet nemcsak a gyerekeket, hanem a családokat is hasznos és érdekes programokkal várta.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Tölgyfa Gáborné Bereczki Edit, az erdei iskola vezetője számolt be  a rendezvényekről:

 

Nyíregyházi felső tagozatos általános iskolás diákok számára hirdettük meg a Kiből lesz erdész? című vetélkedőt. Nyolc tanintézményből 25 csapat küldte vissza az előzetes feladatlapot, a gárdák közül a 7 legjobban szereplő került be a döntőbe.

A Sóstói-erdőben megrendezett  akadályversenyen nyolc állomás volt, ahol elméleti és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek. A többi között növényeket és állatokat kellett felismerniük, de számot adtak például erdészeti ismereteikről is.

A legjobbnak az Arany János Gimnázium és Általános Iskola Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Tagintézményének Ómajtényi Bendegúz, Szikszai Diána, Zelei Bálint összetételű csapata bizonyult. A második helyet a Móricz Zsigmond Általános Iskola triója (Demeter Áron, Lipcsei Péter, Török Endre) szerezte meg. A harmadik helyezett csapat tagjai a Kodály Zoltán Általános Iskolából kerültek ki: Balogh Csenge, Éberhardt Eszter és Máté Tóth Zsófia.

Kányádi Sándor: Világgá ment a nyár című meséjének ábrázolása volt a feladat az óvodások számára meghirdetett rajzpályázaton. Összesen 104 pályamunka érkezett, közülük választotta ki a zsűri a legszebb 33-at: ezek készítői vettek részt az erdei iskolában megrendezett eredményhirdetésen. A rajzversenyt a hat éves Orgován Vanessza (Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda) nyerte, megelőzve Horváth Szimonettát (Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda) és Oláh Petrát (Gyermekkert Óvoda). Lévai Luca (Eszterlánc Északi Óvoda Nyitnikék Tagintézmény) különdíjat vehetett át.

 

A programsorozat részeként családi túra is volt a Sóstói-erdőben. Szokolovszki Géza, a NYÍRERDŐ Zrt. Nyíregyházi Erdészet erdőgondnoka kalauzolta az érdeklődőket. A résztvevők hallhattak a megyeszékhely tüdejének számító erdő természeti értékeiről, és tájékozódhattak az aktuális őszi munkákról is.

Összegzésként elmondható, hogy az Erdők Hete rendezvényei nagyon sok nyíregyházit megmozgattak, sokan fedezték fel az erdőt az erdészekkel. Például a már hagyományos NYÍRERDŐ napon résztvevők létszáma megközelítette az 1000 főt - vont rövid mérleget Tölgyfa Gáborné Bereczki Edit.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.