FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-10-26

Erdőgazdálkodás és bútoripar fejlesztése - MSZP tervek

Az MSZP készülő regionális programjából idézünk: fejleszthető terület az energetika, benne a megújuló energiák hasznosítása, az erdőgazdálkodás és az erre alapuló bútoripar.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A Magyar Szocialista Párt nem hajlandó választási ígéretlicitbe kezdeni, ezért a készülő regionális programjaikban megvalósíthatóságra törekszenek - hangoztatta Mesterházy Attila pártelnök.

 

Ismertetése szerint az MSZP kihelyezett frakcióülésén amelyet a vasi megyeszékhelyen tartottak, a formálódó Nyugat-Magyarország Programot vitatták meg, amelynek elkészítésébe bevonják a párt helyi politikusait, helyi szakértőket és helyi civil szervezetek képviselőit is.

Öt hónappal ezelőtt döntött úgy a szocialista párt, hogy nem csupán országos programmal áll elő, hanem regionális programokat is készítenek; ezek közül az elsőként a Kelet-Magyarország Program kidolgozása kezdődött meg, a második a Budapest Program a harmadik pedig a Nyugat-Magyarország Program - tette hozzá Mesterházy Attila.

 

Mesterházy Attila elmondta, hogy október végére készül el az MSZP gazdaságpolitikai programja. Hangsúlyozta, hogy szeretnék a gazdaságpolitikai és társadalompolitikai célokat összhangba hozni.
Nemény András országgyűlési képviselő, az MSZP Vas megyei szervezetének elnöke elmondta: a Nyugat-Magyarország Program megalkotásánál a gazdaságfejlesztést tartják a kiindulópontnak és a helyi adottságok, köztük a természeti adottságok jobb kihasználására összpontosítanak.

 

Ilyen fejleszthető terület szerinte az energetika, benne a megújuló energiák hasznosítása, az erdőgazdálkodás és az erre alapuló  bútoripar, az egészségügy részeként az egészségipar, amellyel kapcsolatban a gyógyfürdők lehetőség nyílik a gyógyfürdők adottságainak mainál jobb kihasználására is - mondta.

 

Szavai szerint a programban kiemelten foglalkoznak a kis- és középvállalkozásokkal, a nagyvállalatokkal, a régió nemzetközi kapcsolataival, a vidékfejlesztéssel, a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével is.
Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón kérdésekre válaszolva elmondta: a régiós programok közül a legelőrehaladottabb állapotban a Kelet-Magyarország Program van, amelynek végleges változata egy-két héten belül elkészül és amit Miskolcon mutatnak majd be.

A régiós programok szavai szerint az év végéig összeállnak, az országos programalkotás pedig szavai szerint jövő tavaszra zárulhat le, amelyre természetesen ráépül majd a későbbi választási program is.

A pártelnök szólt arról is, a következő hat hónapban az MSZP több kihelyezett frakcióülést is tart a Dunántúlon, a következő helyszíne Fejér megye lesz, de Tolna megyébe és Zala megyébe és Veszprém megyébe is ellátogatnak.

 

Forrás: MTI

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.