FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-11-07

Fában látja a jövőt a legnagyobb hazai fakereskedő cég

Innovatív fejlesztések és a piac mozgásához alkalmazkodó folyamatos növekedés jellemzi a legnagyobb hazai faipari kereskedőcég működését.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A szeptember 28. és október 7. között megrendezett Budapest Design Héten ért véget a 2012-es Hello Wood, amely a Jaf Holz Ungarnnak, Kelet-Közép-Európa vezető fakereskedőjének kiemelt projektje. Az idén júliusban 200 résztvevővel a MOME line - design műhely és a Reflekt Studio által megrendezett Hello Wood építészeti és alkotótábor fa-építészet szempontjából ismét az egyik legfontosabb megmozdulás volt az évben.
A kezdeményezést három éve kiemelten támogató JAF HOLZ UNGARN Kft. ügyvezető igazgatója, Varsányi Tibor nagyon tudatos a Hello Wooddal kapcsolatos céljait illetően.

- Az egyik legfontosabb célom, hogy a fiatal tervezők visszataláljanak a fához. Óriási öröm azt látni, hogy egyetemisták a szakma legjelesebb képviselőinek vezetésével, kreatív struktúrákat és faszerkezeti csodákat hoznak létre.

A mérnöki, esztétikai érvek mellett azonban van egy további jelentős érv, ami a fa használata mellett szól. Növekvő fafelhasználással a faipar egyre fontosabb szerepet tud betölteni Magyarország gazdasági-társadalmi fejlődésében: a fa a legjobb ökologikus építőanyag, használata munkahelyeket teremt, fejlődik általa a vidék és a gazdaság. A napjainkban megvalósult tudatos erdőgazdálkodással a fakitermelés, a fafeldolgozás és a fa-újrahasznosítás fenntartható, ökotudatos és környezetbarát modellt képez.
Az alkotóhét alatt, az összesen 19 egyetemről érkező építész és kreatív képzésben résztvevő diák a gyakorlatban tapasztalhatta meg a fa felhasználhatóságának sokszínűségét, az egyetemek falain kívül ismerkedhetett meg az anyaggal, amely ismereteket a későbbi munkáikba be tudnak építeni. A táborban készült művek idén nemcsak építészetileg figyelemre méltóak.

Az idei Hello Wood egyik fókuszpontja volt, hogy felhívják a figyelmet az építészet és a kreatív ipar által vállalt társadalmi felelősségre: a művek nem öncélúan készültek, hanem nyolc Borsod és Heves megyei településen az adott kulturális és természeti adottságokra, helyi körülményekre reflektáltak. Az alkotótábort követően a Hello Wood alkotásait a Sziget Fesztiválon láthatta a közel 400 ezer látogató.

Bár a magyar építőipar nincs a legjobb helyzetben, a fiatal szervezők törekvése megfelel annak a nemzetközi tendenciának, amely szerint a fa egyre inkább teret nyer az építőanyag-piacon. Az építési ágazat arra reagál, hogy a vevők egyre inkább igénylik és követelik a tartós és ökologikus építési technológiát.

A nehéz piaci adottságok mellett is vannak olyan területek, amelyeken érvényesülhetnek a növekedési stratégiák: a dekorációs célú rétegelt lemezek, a faépítkezés, padlók és teraszok esetében még kínálkoznak a jövőben kihasználatlan potenciálok.

- A gazdasági válság ellenére csak úgy tudunk növekedést elérni, ha a konkurensektől ragadunk el piaci részesedést, ehhez egész egyszerűen jobbnak kell lenni, mint a többiek - mondja Varsányi Tibor ügyvezető igazgató.
A vevőkhöz, a kiélezett árharc ellenére a top-service-szel való kiemelkedéssel szeretnének elérni. Ehhez kapcsolódik a munkatársak képzésének prioritása, hogy olyan szakembergárda foglalkozzon az ügyfelekkel, akik valódi hozzáértéssel fordulnak hozzájuk. Az értékesítő csapat 80 százalékban faipari mérnökökből áll, közülük 26 külszolgálatos kollégával. A vállalat tavalyi forgalma elérte a 36 millió eurót.

Faipari Kompetencia Központokat hoznak létre

jelenleg 175 főt foglalkoztató cég egyedülálló kezdeményezése a Faipari Kompetencia Központok létrehozása országszerte. Ezek kialakításával az a céljuk, hogy az ügyfelek egy helyen érhessék el a faiparhoz kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat, újdonságokat.

A Kompetencia Központok a bútor- és épületvasalatok, a faipari felületkezelő anyagok és a faipari ragasztók termékpalettáját kínálják három szakmai partner - a Häfele, a Remmers és az AVASALAT Kft. - együttműködésében. A vásárlók számára biztosítékot jelent, hogy a Kompetencia Központok szakmai és szolgáltatási színvonala a Kelet-Közép-Európa vezető faipari vállalatától megszokott lesz.

Folyamatos fejlődés

A Jaf Holz Ungarn Kft. az 1948-ban családi vállalkozásként indított, osztrák Frischeis Holdig magyarországi képviselője, faipari nagykereskedelmi vállalat a fafeldolgozó ipar és Do-it-Yourself (DIY) területén tevékenykedő viszonteladók (barkácsolók) részére.

A cég az osztrák piacvezető fakereskedő, a J.u.A. Frischeis GmbH 100%-os tulajdonú leányvállalata, amely 1999-ben kezdte meg működését a magyar piacon egy Budapesten található 600 m2-es bérelt gyárcsarnokban.

Az üzletileg rendkívül sikeres start után a magyar Frischeis központi irányítása 2001-ben a Budapest melletti Dunaharasztiba került át. Mára összesen hat, az egész magyarországi piacot lefedő hálózattal működik a cég Győrújbaráton, Mályin, Szegeden, Zalaegerszegen és Pécsett - összesen 20000 m2 raktárterülettel. Varsányi Tibor a cég magyarországi megjelenésének kezdetétől jelen van, 2002 óta a cég ügyvezetője. A vállalat a magyar piacon 2006 óta piacvezető szerepet tölt be, az azóta kitűzött célok, az egyes terméktípusokban (méretre szabás, rétegelt fa, ajtók, faépítkezés és teraszok) való élenjárás is megvalósultak.

 

Forrás: Világgazdaság

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.