FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-11-15

Dámtrófeák az ország közepén

Hetedik alkalommal rendezte meg a NEFAG Zrt. a Pusztavacsi Erdészet vadászházánál a barcogási időszak alatt a térségben terítékre került bikák trófeáinak szemléjét.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


A visszatérő és az új érdeklődők is barátsággal köszöntötték a ragyogó napsütésben egymást. Az előző évhez hasonlóan megkapta díszét a terítékhelyen felsorakozó tartókarók mindegyike. 83 trófea alakította ki azt a díszletet, amely között csak emelkedett lélekkel és emelkedett hangulatban lehetett levonni a 2012. év őszének helyi tanulságait, összefoglalni az eredményeket.

Dégi Zoltán vezérigazgató megnyitó gondolataiban fő helyen az eredményért munkafeladatként megdolgozó hivatásos vadászok elismerése mellett a térségi összefogás fontossága, szükségessége, és most megcsodálható eredményei álltak. Külön gratulált a Pusztavacsi Erdészetszakmai munkájában résztvevőknek a vadászati eredményekért és a rendezvény előkészítéséért. Fehér Sándor vezérigazgató-helyettes az elmúlt évek állomásait bemutatva értékelte az újabb szezont újabb állomásként.

 

Értékelte a NEFAG Zrt. vadászterületén terítékre hozott bikák alapján az idei barcogást. Kiemelte, hogy a terület adottságait alapul vevő 6-7 évvel ezelőtt megfogalmazott szakmai célok a korosbítás terén megvalósulni látszanak. 14 olyan bika került terítékre, amelyek a hivatalos bírálat szerint legalább 10 évesek. Hasonlóan a célok megvalósulásának irányába hat a 24 érmes minősítés, amelyből 13 aranyérem.

Záró gondolatában kitért arra, hogy az idei évben elért eredmények tartamosan biztosítottak a jelenlegi vadlétszám mellett is, és mindenkinek elemi érdekeként fogalmazta meg az állománynagyság kordában tartását.

Ezek után minden tovább folytatódott a helyi hagyományok szerint, azaz minden agancs mellé kiállt a kísérő vadász és röviden ismertette a kilövés körülményeit, indokait. Szabó Zoltán a Pest megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság vezetője, mint a térségi vadászatra jogosultak körében abszolút legitim szakmai véleményalkotó foglalta össze a látottakat. Végigvezette a szükséges lépéseket a tenni akarás gondolatának felmerülésétől, a maihoz hasonló eredmények eléréséig. Szót emelt a rendezvény méltóságteljességéről, a térségiek együttműködésének példa értékéről.

Az egész rendezvény a korábban megszokottak szerinti mederben folyt, ennek megfelelően a Pipacs kürt együttes magas színvonalon intonált szignáljai adtak méltó keretet a megszólalásoknak. A gyönyörű időjárás, az impozáns trófea bemutató, a kiváló szervezés, a szép számú érdeklődő mind-mind arra mutat, hogy a következő évben is meg kell tartani ezt a találkozót.

 

Forrás: NEFAG Zrt.

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.