FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:2012-11-26

Brikettgyártó üzem épül Mezőhegyesen

A Mezőhegyes és térségében fellelhető biomasszára alapozott brikettüzem épül Dél-Békésben. Az építtető cég szeptemberben 35 évre elnyerte Mezőhegyes város távfűtési rendszerének üzemeltetési jogát is.

A cikk megosztása:Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on


Danka Attila, a társaság vezérigazgatója elmondta: jelenleg az üzem építéséhez és üzemeltetéséhez keresnek megfelelő ipari telephelyet a térségben. A brikettüzem tervezése folyamatban van, az AERD a projekttel a Környezetvédelmi és Energia Operatív Program (KEOP) keretében pályázik uniós támogatásra. 

Megjegyezte: a helyben fellelhető mezőgazdasági melléktermékekre alapozott brikett tüzelőanyag-bázissal éves szinten 50-60 millió forint energiaköltség a felhasználóknál marad és új munkahelyek jönnek létre.

 

FATÁJ megjegyzés: A cég honlapján faanyag-brikettálásról ír.
"Brikettáló üzem
A brikett nedvességtartalma mindössze 5-7 százalék között mozog. Hatásfoka a barnaszén brikettéhez hasonlítható. Anyagát főként tölgy-, bükk- és gyertyán alkotja, de igen jelentős mértékben használnak fel szalmát, nádat és egyéb lágyszárú növénymaradványokat is az előállításához. A fa- vagy szalmabrikett jó alternatívát nyújthat azok számára, akik otthonukban kandallóval, vagy vegyes illetve fatüzeléses kazánnal rendelkeznek."

Az AERD érdekeltségébe kerülő Mezőhegyesi Távhőszolgáltató Nonprofit Kft. Mezőhegyesen három lakótelep hőszolgáltatását végzi, eredetileg 540 lakás részére nyújtott szolgáltatást, jelenleg 320 lakásban szolgáltat, a többiek leváltak a rendszerről. Danka Attila elmondta: céljuk visszacsábítani a régi fogyasztókat és újakat szerezni, a brikettégető kazánokra alapozott gazdaságos és környezetbarát távfűtési szolgáltatást 2013-ban indítják el. 

 

A távhőszolgáltatás modernizációjára, a vezetékrendszer és a hő-központok állapotának javítására egy másik projekttel Mezőhegyes önkormányzata pályázik a KEOP önkormányzatok számára elérhető támogatására. Mezőhegyes polgármestere, Kovácsné Faltin Erzsébet a brikettgyártó jelentőségéről elmondta: a város és térsége számára elérhető lesz egy olcsóbb, alternatív energia. Hozzátette, hogy a térségben van elegendő biomassza, csak az önkormányzat 23 hektár zöldfelületet gondoz. 

 

A budapesti székhelyű AERD szilárd biomasszán alapuló fűtési és technológiai szolgáltatásokat nyújt lakossági és ipari ügyfelek részére. A társaság 2012 második félévétől évi húszezer tonna pellet és brikett gyártókapacitás kiépítését tervezi.

 

Forrás: AgrárHírek

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.