FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-11-28

Az ecuadori esőerdőben épült környezetbarát luxuskunyhó

Az ecuadori esőerdő területén található új, nemrég átadott épület új értelmet adott a kunyhóépítészetnek: a Mashpi Köderdei Kunyhó (Hotel) ugyanis közelebb van a modern luxusszállodákhoz, mint az összetákolt, erdei fasufnikhoz.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A luxuskunyhó legnagyobb érdekessége, hogy környezetbarát módon épült és működik. A hatalmas Mashpi Esőerdei Természetvédelmi Körzet sűrűjében található minimalista épület olyan zöld búvóhely (22 szobás = 44 férőhelyes), ami beleolvad a környező trópusi élővilágba. Alfredo Ribadeneira építész Diego Arteta belsőépítésszel együttműködve alkotta meg ezt a teret, amelyben a vendégek úgy merülhetnek el a köderdő szépségeiben, hogy közben csak minimális hatással vannak az őket körülvevő környezetre.

A nemrég átadott kunyhó közel ezer méter magasan található az Ecuador-i Andok természetvédelmi területén belül, közel a fővároshoz, Quito-hoz. A szerkezeti elemek nagy részét előregyártották a fővárosban, így minimálisra csökkentek az építkezési folyamatok esőerdőre gyakorolt negatív hatásai. Az épületszerkezet fém alapjait üveg és más egyszerű anyagok burkolják, ami a biztosítja a vendégek számára, hogy a kilátás a kunyhó minden pontjáról letaglózó legyen.

A belső tereket úgy tervezték, hogy visszaadják a természetes környezet sajátosságait, ráadásul a felhasznált anyagok közül sokat a környékről szállítottak. Ilyenek például a folyosók szigeteléséül szolgáló vörös panelek, amelyek a környék vasban gazdag földjéből származnak. A modern dizájnnak olyan visszafogott és elegáns gesztusok is részét képezik, mint az ágyak fa fejtámláiba rejtett LED lámpák. A belső bútorozás egyesíti az ecuadori kézműves hagyományokat a kortárs luxus trendjeivel, így egyes lakosztályokba Donghia és Phillipe Starck szaniter-elemek is kerültek.

Az épületet körülveszik az ösvények és természetes kristályos medencék, de a kunyhóhoz jacuzzi, butik, egy nagy terasz, valamint egy obszervatórium is tartozik. Ezen kívül egy két kilométeres sétálóút építése is tervbe van véve, ami természetesen fantasztikus kilátást garantál majd.

Forrás: TervLap

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.