FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-11-30

Osztrák bútoradomány szabolcsi nagycsaládoknak

Az Ausztriai Katolikus Egyház bécsi püspökségének karitász szervezete hét tonna bútoradományt juttatott el szerdán Nyíregyházára: a szoba- és konyhabútorokat, illetve konyhai felszerelési tárgyakat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tagjai kapják.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Barabás László, Ausztria nyíregyházi konzulátusának vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a szomszédos ország segélyszervezetei rendszeresen támogatják adományokkal a kelet-magyarországi térségben élő rászorulókat. Évente érkezik adományszállítmány, tavaly például 11 tonna ruhát juttattak el hajléktalanokhoz, illetve alkoholbetegeket gondozó egyesületekhez.

A mostani bútorszállítmányt a bécsi katolikus püspökség karitász szervezete gyűjtötte össze az osztrák fővárosban, illetve környékén. A mintegy kétmillió forint értékű adományt a konzulátus és a nyíregyházi önkormányzat segítségével juttatják el a rászoruló nagycsaládokhoz.

Barabás László tájékoztatása szerint Nyíregyházán nyolc éve nyitott konzulátust Ausztria, és a külképviselethez három - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg - megye tartozik. Az osztrák segélyszervezetektől a konzulátuson keresztül eddig Szabolcsba érkezett adomány, a jövő évtől viszont a másik két megye rászorultjait is segítik majd.

A tiszteletbeli konzul - aki három éve látja el tisztségét, és korábban a Nyíregyházi Főiskola tanszékvezető tanára volt - kitért arra, hogy a külképviselet az osztrák és a magyar állampolgároknak egyaránt segítséget nyújt a két országot érintő ügyeik intézéséhez. A konzulátus gazdasági ügyekkel is foglalkozik, információkkal segíti a térségbe befektetni szándékozó osztrák beruházókat, közreműködik a megvalósításnál is, csak úgy, mint az esetleges felszámolások ügyintézésénél.

Kovács Ferenc nyíregyházi polgármester közlése szerint a bútoradományt a nagycsaládosok egyesületéhez tartozó több mint 400 szabolcsi família legrászorultabbjai között osztják el.

Forrás: MTI; Nyíregyháza.hu

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.