FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-13

Díszdoktori címet kapott Reinhold Würth

A Pécsi Tudományegyetemen ünnepélyes keretek között díszdoktori címmel tüntették ki Prof. Dr .h. c. mult. Reinhold Würth-öt, a Würth vállalatcsoport tulajdonosát.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Fotó: UnivPécs egyetemi hírlap, Csortos Szabolcs

A Würth vállalatcsoport tulajdonosát, Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth-öt november 8-án a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatta. A megtisztelő címet az egyetem az Állam- és Jogtudományi Kar kezdeményezésére ünnepélyes keretek között adta át a Magyarországon is jelenlévő vállalatcsoport vezetőjének.

 

A karon tanuló diákok oktatását a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány közel húsz éve támogatja, a hosszú távú sikeres együttműködést az egyetem ezzel a díszdoktori címmel ismerte el. Prof. Dr. h. c. mult. Reinhold Würth, a német vállalatcsoport 77 éves elnöke az egyetem ünnepségére érkezett Pécsre. A szereléstechnikai vállalatcsoport élén álló üzletember már több ízben kapott a gazdasági és az üzleti életben végzett kimagasló munkásságáért, illetve nagylelkű mecénási tevékenységéért elismerést.


Fotó: UnivPécs egyetemi hírlap, Csortos Szabolcs

A Würth vállalatcsoport 1988-ban jelent meg Magyarországon. A Würth Szereléstechnika Kft. 1991-ben hozta létre a Reinhold és Carmen Würth Alapítványt, amely az egyetemi és főiskolai oktatást, a természet- és környezetvédelmi nevelőmunkát támogatja, segíti a nevelőotthonokban élő, sokszorosan hátrányos helyzetű gyerekeket, fiatalokat és az idősek otthonában élő embereket. Az alapítvány 1994-től támogatja az egyetem Állam- és Jogtudományi Karának szociálisan hátrányos helyzetű, ám jól tanuló hallgatóit tanulmányai ösztöndíjjal.

 

Az alapítvány megalapítása óta számos egyetemen mintegy 250 hallgatót részesített Würth ösztöndíjban.

A Würth vállalatcsoport

A mai napig családi tulajdonban lévő Würth vállalatcsoport hat évtized leforgása alatt családi kisvállalkozásból a világon mindenhol jelenlévő vállalatcsoporttá nőtte ki magát: több mint 80 országban több mint 400 vállalata és több mint 65.000 munkatársa van. A Würth főleg fa-, fém-, építő- és gépjárműiparban tevékenykedő partnereit látja el kötő- és rögzítéstechnikai elemekkel, vegyi-műszaki termékekkel, kéziszerszámokkal, kisgépekkel, raktározási- és tárolórendszerekkel valamint munkavédelmi termékekkel. A vállalatcsoport világszerte három millió ügyfélnek szállítja termékeit. Magyarország vezető szereléstechnikai termékeket forgalmazó vállalata, a Würth Szereléstechnika Kft. csaknem huszonöt éve működik hazánkban, partereinek száma mára meghaladja a 15.000-et, munkatársaié pedig a 330-at. A világon forgalmazott 100.000 féle termék és szolgáltatás közül több mint 40 ezer Magyarországon is elérhető. A cég előző évi forgalma 6,2 milliárd forint volt.

Forrás: Würth Szereléstechnika Kft..

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft




 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.