FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-18

Jysk Magyarország - több éve veszteséges

Közzétette 2011-2012-es üzleti évére vonatkozó jelentését a 15 országot, köztük a magyar piacot is felölelő Jysk Nordic. A teljes nyereség csökkent, az itteni veszteség megnégyszereződött (az előző évhez képest).

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Az egy évvel korábbi 575,2 millió dán koronáról 535,4 millióra (20,3 milliárd forint) csökkent a Jysk Nordic augusztusban zárult üzleti évében elért adózás utáni nettó profit. (A jelentés azon országok vállalatait tartalmazza, amelyek kiskereskedelmi üzletei a skandináv államokban, Kelet-Európában, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Kínában üzemelnek - összesen 15 országról van szó.

A beszámoló nem tartalmazza a Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Spanyolország és Olaszország területén üzemelő üzleteket, amelyeket a JYSK Nordic leányvállalata, a Dänisches Bettenlager működtet. A JYSK Franchise piacai és a JYSK Holding A/S szintén nem szerepel a beszámolóban.) Az EBIT (FATÁJ kieg: kamat és nyereségadó-ráfordítások levonása előtti eredmény, rövidebben: üzemi eredmény) az előző évi 861,3 millió dán koronáról 848,3 millió dán koronára (32,2 milliárd forint) apadt, míg a nettó árbevétel 3,4 százalékkal 9,33 milliárd koronára (345,5 milliárd forint) nőtt, főként az új áruháznyitásoknak köszönhetően.

A csoportnak jelenleg 17,5 ezer alkalmazott dolgozik, több mint kétezer üzletben, két központi irodában és hat elosztó raktárban - a tervek további terjeszkedésről szólnak. Ezzel és az ukrajnai reményekkel együtt - tekintetbe véve az alacsony fogyasztói bizalmat és a költségvetési megszorítások fogyasztásra gyakorolt hatását - a 2012-2013-as üzleti évre stagnáló, kismértékben csökkenő nyereséget vár a társaság.

 

Magyarországon az EBIT az egy évvel korábbi tizedére, 5,9 millió forintra zuhant, a nettó veszteség pedig 104,9 millió forintról 406,3 millióra ugrott. A forgalom ugyanakkor 11,9 százalékkal nőtt, alapvetően a meglévő üzleteknek köszönhetően, ám két új bolt nyitásával a hálózat 68 egységre bővült. Az EBIT elolvadását a cég a reklámújságok után fizetendő megemelt termékdíjjal magyarázza: ez önmagában 80 millió forint körüli kötelezettséget jelentett. Az adózás utáni eredményt rontotta a forint zlotyval szembeni gyengülése is, hiszen a Jysk Kft. többségében a csoport lengyelországi disztribúciós központjából érkező termékeket értékesíti.


Grafika: vg.hu

Régiós összevetésben a magyarországi számok kifejezetten rossznak számítanak, hiszen a jelentésben egy lapon szereplő cseh és szlovák piacon pozitív volt a szaldó. Az adó utáni nyereség 292 millió cseh koronáról 284,1 millióra (3,1 milliárd forint) csökkent, gyakorlatilag stagnáló, 373,3 milliós EBIT (4,1 milliárd forint) és 7,3 százalékkal bővülő bevétel mellett, amit az új boltnyitások hoztak. A nyolc új üzlettel összesen 93 egysége van a cseh és a szlovák piacon a Jysknek.

FATÁJ kiegészítés: A FATÁJ által készített Top 20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók 2010-es elemzésben látható grakifon alapján utoljára a 2007/2008-as gazdasági évben volt nyereséges a cégcsoport hazai leányvállalkozása. A cégcsoport a közelmúltban ünnepelte a 2000. üzlete nyitását, és a magyar vállalkozás 7. születésnapját. A Jysk Kft-nél a gazdasági év szeptember 1-től augusztus 31-ig tart.

Forrás: NapiGazdaság

 

 

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.