FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-19

Beszámoló a HUSKWOOD dec.14-i konferenciáról

December 14-én volt a HUSKWOOD Magyar-Szlovák Határon Átnyúló Együttműködési Program Erdészeti-Faipari projektjének nyitókonferenciája a budapesti Hélia szállóban, a Nyugat-magyarországi Egyetem Innovációs Központjának szervezésében.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A szlovák vendégek már 13.-án megérkeztek és lehetőségük volt egy kis budapesti városnézésre, vagy használhatták a szálloda wellness szolgáltatásait. A konferenciára szinte teljesen megtelt a szálloda konferenciaterme, szinte azonos számú szlovák és magyar hallgatósággal. A délelőtti plenáris szakaszt dr. Molnár Sándor a Nyugat-magyarországi Egyetem  professzora nyitotta meg, megemlítve a magyar-szlovák kapcsolatok történelmi jellegét és a fát, mint napjaink leginkább környezetbarát anyagát, a jövő anyagát jellemezte. Az Egyetem részéről Molnár András ismertette a projektet. Igor Patrás, a Szlovák Köztársaság Fa- és Bútoripari Vállalkozásai Szövetségének elnöke a szlovák faipar jelenlegi helyzetét ismertette. Jurenka Csaba  az MFB részéről beszélt a magyarországi banki hitelezésről, majd dr. Csath Magdolna a Szent István Egyetem professzora beszélt a kis és középvállalkozásokról, mint a "rejtett bajnokokról", akik a fejlett országokban a gazdaság igazi motorjai. Mőcsényi Miklós a FAGOSz főtitkára a magyar fa- és bútoripart mutatta be, aktualitásokkal. Végül Madár István a Protfolio.hu elemzője a gazdasági kilátásokat elemezte. Délután Molnár Péter, az OAFSz elnöket ismertette szövetségüket és néhány cég bemutatkozó előadására került sor, valamint kétoldalú megbeszélésekre nyílt lehetőség. Az egész rendezvény igen nagy érdeklődés mellett zajlott le.

 

 

Az egyetlen dolog, ami beárnyékolta, az elemző jellegű előadásokból, a gazdasági helyzetre vonatkozóan kirajzolódó negatív kép. Reméljük, hogy a gazdasági szereplők, vállalkozások megtalálják a partner országbeli vállalkozásokkal az együttműködési lehetőségeket és a gazdasági kilátásokat is meghazudtolva építik sikereiket.

 

Molnár András

   

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.