FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2012-12-20

KSH Elektra: 2013-tól online az adatszolgáltatás

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) átállt a KSH-Elektra nevű elektronikus adatgyűjtő rendszer használatára, a kijelölt adatszolgáltatóknak 2013. január elsejétől ezen keresztül kell beadni adataikat.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Az elektronikus rendszert olyan szervezeteknek kell használniuk, amelyek bekerültek az érintett statisztikai adatgyűjtések adatszolgáltatói mintájába - mondta az MTI-nek Szőlősiné Szép Adrienn, a KSH vállalkozásfejlesztési főosztályának vezetője. Ezek a vállalkozások a vonatkozó előírásoknak megfelelően a KSH-tól értesítést kapnak arról, mely adatgyűjtéseket és mikor kell teljesíteniük - fűzte hozzá.

Az Elektra rendszert vagy az ügyfélkapun keresztül vagy a KSH internetes oldaláról lehet elérni.

Szőlősiné Szép Adrienn elmondta, hogy a beküldésről az adatszolgáltató nyugtát kap, amellyel igazolhatja, hogy eleget tett adatszolgáltatási kötelezettségének. A beküldés összességében az eddiginél gyorsabb lesz, nem függ a postai átfutás hosszától.

 

Kiemelte: a KSH-Elektra használata az Országos Statisztikai Adatgyűjtési Programban megjelölt statisztikai adatgyűjtések vonatkozásában 2013. január 1-jétől kötelező.

 

Az adatgyűjtésbe például az inflációs számításokat megalapozó adatokat, az ipari és élelmiszeripari termékek és szolgáltatások árjelentését, a vállalkozások kutatási, fejlesztési adatainak jelentését, az építési engedélyeket, az internet-elérési szolgáltatások forgalmi adatainak jelentését vagy az egészségügyi ellátás állás- és létszámkimutatását vonták be.

A projektben foglalt fejlesztések mintegy 343 millió forintos európai uniós fejlesztési forrásból valósultak meg.

A KSH közleménye szerint a fejlesztés létjogosultságát az adja, hogy a KSH jelenlegi adatbegyűjtési gyakorlata nagy részben papíralapú adatszolgáltatásra épült, melynek erőforrásigénye mind a hivatal, mind az adatszolgáltatók oldalán igen magas. A projekt célja egy olyan rendszer kialakítása volt, amely alkalmas az összes, illetve a lehető legtöbb KSH kérdőív gyors elektronizálására, szerkesztésére, a felhasználók számára vonzó, lehetővé teszi az adatimportálást, eleget tesz az adatminőség elvárásainak.

Az adatszolgáltatói alkalmazásba történő belépés egyszeri regisztrációt követően a KSH-tól kapott azonosítóval, illetve jelszóval, vagy az ügyfélkapu gombra kattintva az ott használt felhasználónévvel, illetve jelszóval lehetséges.

 

A KSH-Elektra rendszerről részletes tájékoztatást lehet találni a KSH internetes oldalán, valamint az ingyenesen hívható, 06-80-200-766-as számon - olvasható a statisztikai hivatal közleményében.

Forrás: MTI

AKE - A perfekt megoldás

Dunaker Kft - Alapítva 1986

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.- Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Zalaerdő Zrt - Erdészek az erdoért

Prebena - Német szegezogépek, kompresszorok

Ráció szerszám - Prebena, Festool

Forestinvest.hu

ERFARET Tudásközpont

Magyar Belsőépítészet

KARDEX Kft - Erdészeti-faipari termelés, kereskedelem. Furészáru termelés: elsosorban bükk és tölgy. Belföldi, nemzetközi szállítás. Export-import tevékenység.

LEITZ Hungária Szerszám Kft
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.