FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-02

Fehérgyarmat - ismét két keréken a NYÍRERDŐ-vel

A fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola húsz diákja vett részt a másodszor megrendezett Két keréken a NYÍRERDŐ-vel elnevezésű kerékpártúrán. A hatodik és hetedik osztályos tanulók környezetvédelmi szakkörre járnak, ahol éppen most tanulnak az erdei életközösségekről.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A fiatalokat két nevelő, Pintye Tiborné és Bohács Csabáné kísérte el a félnapos programra. Az úti cél Túristvándi volt, de a Szatmár-Beregi Tájvédelmi körzet részének számító Kömörői erdőt is bejárták a kerekezők. A gyerekeket Tóth János, a NYÍRERDŐ Zrt. Fehérgyarmati Erdészetének megbízott igazgatója és Kaulák Gergő, általános műszaki vezető kalauzolta. Vezetésükkel ismerkedtek az erdő élővilágával, az itt folyó munkával és a fenntartható erdőgazdálkodással.

Tóth János egyebek mellett bemutatta az 5400 hektár állami tulajdonú erdőt kezelő egységet. Az erdészet a Szatmár-Beregi síkságon, 32 község határában gazdálkodik. A térség legjellemzőbb fafaja, az őshonos kocsányos tölgy, valamint a kőris, a gyertyán és a juhar együttesen a vagyonkezelésben levő terület 90 százalékát foglalja el. Az értékes erdőtársulások számos ritka növénynek és állatnak biztosítanak élőhelyet. A kezelt terület 50 százaléka védett, 91 százaléka Natura 2000-es oltalom alatt áll. Az erdészek a természetes folyamatokra épülő, a környezet- és természetvédelmet maximálisan szem előtt tartó gazdálkodást folytatnak - fogalmazott az igazgató.

A Fehérgyarmati Erdészet - a város önkormányzata segítségével - első alkalommal tavaly szeptemberben rendezett biciklitúrát gyerekek számára. Az idei rendezvény az Európai Mobilitási Hét programsorozatához is kapcsolódott.

A NYÍRERDŐ Zrt. szervezésében a következő napokban Nyíregyházán és Debrecenben is sor kerül a Két keréken a NYÍRERDŐ-vel túrára.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.