FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-02

A jövő asztalai magyar tervezőktől

Juhos Lehel Masina fantázianevű asztala nyerte a Loft Interior étkezőasztal-tervező pályázatát. A prototípus a Design Hét 2013 Budapest keretében nyílt kiállításon debütált.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Juhos Lehel - Masina

A Loft Interior 2013 tavaszán hirdette meg étkezőasztal-tervező pályázatát, amelyet a hg.hu-n már korábban bemutatott Juhos Lehel nyert Masina fantázianevű asztalával. A pályázatra 49 alkotó, illetve alkotói csoport összesen 80 pályaműve érkezett be. A II. fordulóba a zsűri a három legjobb tervet juttatta. Juhos Lehel Masina fantázianevű asztalának prototípusa a Design Hét Budapest 2013 keretében, október 1-én, 18 órakor nyíló kiállításon debütál.

 

Lift mechanika és tömörfa egysége 

Juhos Lehel lift mechanikával nagyobbítható étkezőasztalával nyert, az asztal közepén kiemelkedő plusz lapja praktikus megoldás és ötletes szerkezet egyben. A tömörfa asztallaphoz színben variálható, hajlított acéllemezből készülnek a lábak. A fém mechanikát tömörfa kávaelem rejti maga mögé, így a forma egységes és letisztult marad.

Lehel már több bútorral előrukkolt az elmúlt években és munkáira jellemző a forma és gyártástechnológia összhangja, a korszerű ipari és a hagyományos eljárások alkalmazása, amelyek jellemzően kisszériás, építhető, moduláris termékcsaládokként öltenek bútortestet.

 

Az I. díjjal járó pénznyeremény mellett a pályázat kiírójának faipari mérnökökből és iparművészekből álló csapata felajánlotta az I. díjas terv prototípusának gyártását, továbbiakban pedig segíteni fogja a termék piaci bevezetését és forgalmazását.

 

Trapéz és Tiramisu: praktikus tárolás és nagyobbíthatóságBoldizsár Tamás - Trapéz

Az első forduló három továbbjutója közül Boldizsár Tamás Trapéz fantázianevű asztaltervét egy hétköznapi rutin ihlette: a postaládából kiszedett levelek és újságok tárolásának problematikája volt a kiindulópont, az asztal pedig ezt a funkciót látványosan és őszintén vállalja asztallap alatti kis polcával, amelyet ötletesen egy mobil tálcával rejt el a tervező és teszi így még jobban kihasználhatóvá és praktikussá a belső tárolót. 


Illés Attila - Tiramisu

Illés Attila szintén a legjobb három közé jutott Tiramisu fantázianevű, nagyobbítható asztalával, amelyet keleti kultúra mellett a Bauhaus világa inspirált. A tervező célja áttekinthető, logikus forma megalkotása volt, természetes és időtálló anyaghasználattal, így a bútor teljes felületén megjelenik a tömör faanyag, a nagyobbító vasalat pedig rejtve marad. 

 

Közönségdíj a rejtett csomópontokért

Az étkezőasztal-tervező pályázat közönségdíjazottja - tíz terv közül - 560 szavazattal Galbács Tamás lett, nagyobbítható asztalával. Tamás bútortervezéskor leginkább a kapcsolatok és csomópontok optimális kialakítására fekteti a hangsúlyt, amelyet aztán gondosan elrejt, így a formavilágot a szerkezeti megoldások nem érintik. Az étkezőasztal tervezésekor arra összpontosított, hogy egyszerű és jól használható nagyobbító mechanizmust alakítson ki. 

Juhos Lehel Masina fantázianevű asztalának prototípusa a Design Hét 2013 Budapest keretében, október 1-én, 18 órakkor nyíló kiállításon debütált a Loft Interior bemutatótermében, ahol a pályázaton továbbjutó, legjobb munkákat tablókon ismerheti meg a nagyközönség. A Loft Interiorban október 3-án, 17 órától Szikszai László, a Sixay furniture tulajdonosa mutatja be tevékenységét, a délután további eseményeként az Étkezőasztal tervező pályázat első három helyezettjének terveit ismerheti meg a közönség. 

 

Forrás: hg.hu

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.