FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-02

A Pannon Falap-Lemez Kft. megvette a Metsä Wood Hungaria Kft. telephelyét

A Pannon Falap-Lemez Kft. kinőtte a Biatorbágyon lévő, 2007-ben nyitott telephelyét. Ezért megvette a Metsä Wood Hungaria közeli telephelyét. Ugyanakkor ott az ER-FA 2000 Kft-vel közösen létrehozták a LIGNEUS Kft-t.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A régebben Finnforest Kft. néven ismert cég 2012. április 2-tól Metsä Wood Hungária Kft-re változtatta nevét, (FATÁJ 2012-04-12) ugyanakkor a 2051 Biatorbágy, Rozália park 6. telephelyen működtek továbbra is, egészen 2013. júniusig, amikor is ezt a telephelyet megvette a Pannon Falap-Lemez Kft. A cég székhelye és új telephelye egymáshoz szerencsés közelségben fekszik.

 

E vételről és a cég ezzel kapcsolatos további terveiről kérdezte a FATÁJ Mayer Lászlót, a Pannon Falap-Lemez Kft. ügyvezető igazgatóját.

Azt lehetett tapasztalni, hogy a Finnforest, azaz a Metsä Wood magyarországi telephelyén 2012. végére, 2013. kezdetére lényegében leállt a raktározással és vevőit csehországi raktárából szolgálta ki. Júniusra a Pannon Falap-Lemez Kft. megvette a Metsä Wood Hungaria Kft biatorbágyi telephelyét.

A Pannon Falap-Lemez 2013. tavaszától megkapta a Metsä Wood termékek forgalmazási jogát. E termékeket a raktáron keresztül értékesítik. A magyar piac ismeretét és raktár szolgáltatásukat ajánlották a Metsä Woodnak, biztosítva saját gyártású termékeik jelenlétét a magyar piacon. A Mesä pedig a finn rétegelt lemez ipar magas minőségű termékeit szállítja, ami lehetőséget ad a Pannon Falap-lemeznek a további fejlődésre. Hiszen magára valamit adó rétegelt lemez kereskedő nem létezhet a finn gyártású termékek forgalmazása nélkül.

 

A 2003-ban alapított Pannon Falap-Lemez Kft. akkor a Platform mellett Budaörsön bérelt raktárt, de azt már 2005-re kinőtték, ezért vettek telket, majd építettek saját raktárt és irodát a Biatorbágy, Tormásrét utca 7. alatt. Mostanra azonban az itteni raktárt is kinőtték, így vagy bővíteni kellett volna itt - a terep adottságok miatt problémás és költséges megoldás - vagy ... és ekkor jött a lehetőség a másik, 4.000 m2-es raktár megvételére. Ekkora többlet terület azonban sok a részükre ezért kapóra jött, hogy a kiskereskedelmi ER-FA 2000 Kft. is bővülni akart és ehhez már kereste a budapesti vagy ahhoz közeli telephelyet. Ezért összefogtak: a számukra új, 4.000 m2-es raktárt kettéosztották: a felét használja a Pannon Falap-Lemez Kft. saját háttérraktárnak.

A másik 2.000 m2-en az ER-FA 2000 Kft-vel összefogva megalapították közös vállalatukat a LIGNEUS Kft-t most, szeptember elején. A LIGNEUS kiskereskedelmi cég, a bútor gyártók alapanyag boltja lesz, a megváltozott piaci igények (komplexitás, teljes bútorgyártói árukínálat) kiszolgálására jött létre. Laminátos forgácslapból a Kastamonu teljes választékát kínálják. A lapszabászat és az élzárás már működik. Arra törekednek, hogy a LIGNEUS mindenféle, a bútor gyártóknak szükséges falapból és falemezből teljes választékot tartson. Ugyanakkor jövő év tavaszig az asztalosoknak szükséges más termékcsoportokkal, így vasalattal is kiegészítik kínálatukat. A telephelyet üresen vették át, az előző tulajdonos nem csak az árut, de a működéshez szükséges eszközöket is kiürítette onnét, így a kiszolgálás feltételei most épülnek ki.

 

A Pannon Falap-Lemez Kft-nek ma 22 alkalmazottja van, a 2012. évi árbevétele 3,3 Md Ft volt. A 2013. évi bizonyára meghaladja majd ezt. 2014-re pedig a raktárterületi bővülése és a részben tulajdonában lévő új kiskereskedelmi egység, a LIGNEUS adja majd a további növekedés lehetőségét. Kívánunk hozzá sok sikert!

Mőcsényi Miklós

Kapcsolódó:

Fakereskedők a számok tükrében - 2011. FATÁJ 2013-05-17 A 2011. évi árbevétel alapján az első 20 magyarországi fakereskedelmi cég között a Pannon Falap-Lemez Kft. volt a második, az ER-FA 2000. Kft. az ötödik és a Metsä Wood Hungary Kft. a tízedik.

Fakereskedők a számok tükrében - 2010. FATÁJ 2011-09-06 A 2010. évi árbevétel alapján az első 20 magyarországi fakereskedelmi cég között a Pannon Falap-Lemez Kft. volt a negyedik, az ER-FA 2000. Kft. az ötödik és a Finnforest Kft. a hatodik.

Nemzetközi fapiaci hírek - az ERDÉRT gyűjtésében FATÁJ 2011-07-29, melyben ez is olvasható: "Ezek mellett érdemes még megemlíteni, hogy a török Kastamonu Entegre Agac San. Ve Tic A.S. áttelepített egy forgácslap-gyártó gépsort a romániai leányvállalatához, a Reghinben működő S.C. Prolemn S.A.-hoz (+480.000 m3)."

Önhordó íves felületek hajlítható lemezekből FATÁJ 2010-04-30

Kastamonu Entegre új MDF üzemet épít FATÁJ 2008-07-17 cikk része ez a hírblokk.

50 év 50 percben - Ünnepel a Binderholz FATÁJ 2008-05-07 (A BinderHolz magyarországi képviselője a PANNON FALAP-LEMEZ Kereskedelmi Kft.)

Megalapították a Baillou Handelsgesellschaft m.b.H. céget Wiener Neudorfban (Ausztria) FATÁJ 2008-03-31 (Részben Mayer László érdekeltsége.)

A Pannon Falap-Lemez Kft. megnyitotta új raktárbázisát Biatorbágyon FATÁJ 2007-09-30

A Pannon Falap-Lemez Kft LignoNovum-WoodTech vásárdíjat kapott FATÁJ 2006-10-05

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.