FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-03

Megújul az Országos Kéktúra útvonal baranyai szakasza

Országos szinten mintegy 2000 km gyalogos, sí és kerékpáros túraútvonal kijelölése, karbantartása és teljes szolgáltatásrendszerekkel támogatott felújítása történik meg a következő időszakban a Dél-dunántúli Operatív Program Turisztikai Attrakciók és Szolgáltatások Fejlesztése című pályázati kiírás keretein belül, egy európai uniós támogatásnak köszönhetően.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A Magyar Természetjáró Szövetség konzorciumi formában milliárdos nagyságrendű pályázati támogatást nyert el 7 regionális és egy kiemelt pályázati program keretében. A támogatás a turistautak felmérésére, felújítására, jelzésfestésére, kitáblázására ad lehetőséget, 2015. márciusára pedig szerte az országban színvonalas pihenőhelyek, források és kilátóhelyek épülnek. Létrejön egy természetjárók tájékozódását megkönnyítő, okostelefonról használható térinformatikai rendszer, amely segíti a túrák illetve a szabadidő eltöltésének tervezését.

A Mecsekerdő Zrt. - amely az erdőgazdálkodás mellett kiemelt figyelmet fordít az erdők ápolására, az esőbeállók, padok, asztalok, szalonnasütő helyek, kiépített, foglalt források, erdei pihenők, útjelző és ismertető táblák, tanösvények karbantartására - a Mecsek Egyesülettel együtt konzorciumi tagként vesz részt a pályázat megvalósításában.

A bakancsos turizmus igényeit szem előtt tartva tervezték meg a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra Baranya megyei szakaszának turisztikai fejlesztéseit. Így - a megyei természetjáró szervezetekkel egyeztetve, azok tapasztalataira építve - többek között fedett pihenő készül a Hársas-forrás, az Andorlaki vadászház közelében, Árpádtetőn illetve a Kantavári-forrásnál.

Kisújbányán a 2010-es évi esőzések elmosták a túraútvonal nyomvonalának egy 600 m-es szakaszát, amelyet szintén ennek a projektnek a keretében állítanak helyre. Komposztáló árnyékszék készül több népszerű pihenőhelyen, mint a Pásztor-forrás, Pusztabánya vagy a Nyáras-forrás. A kivitelezési munkák 2014. nyarán zajlanak majd. A pályázat által létrejövő új létesítmények várhatóan megnövelik az erdőbe kiránduló családok, városban élő, de aktív szabadidős tevékenységet kereső fiatalok kedvét és számát.

 

Forrás: Mecsekerdő Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.