FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-10

A Debreceni Erdőspusztán kerekeztek

A Debreceni Erdőspusztára szervezett kerékpártúrát a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészete október első szombatján. A csípős hideg sem tántorította el a fiatalokat: a Két keréken a NYÍRERDŐ-vel elnevezésű programon az Irinyi János Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola diákjai vettek részt - Deme Ferenc tanár vezetésével.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Elsőként megnézték az ókori védműrendszer, az Ördögárok maradványait. Ezt követően fakitermelési bemutató következett és egy erdőfelújításhoz is elkalauzolták őket az erdészet munkatársai. A Fancsikai tavak érintésével jutottak el az Erdőpusztai Bemutatóházhoz, ahol egyebek mellett bejárták az Év fái tanösvényt is.

A nap során igyekeztünk megismertetni őket az erdő élővilágával, az erdészek munkájával, és a fenntartható erdőgazdálkodással. A túrát Huszti Anett, oktatási központvezető és Molnár Károly, kerületvezető erdész vezette.

Csatlakozott a programhoz Szabó Péter, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatóságának osztályvezetője is.

 

A kerékpártúrát második alkalommal rendeztük meg. Mi azt valljuk, hogy az eredményes közjóléti munkához nem feltétlenül kellenek drága beruházások, hanem érdekes programokon keresztül is meg lehet szólítani az embereket. Reméljük, hogy a gyerekeken keresztül a családokat is elérjük, hiszen ha a kicsik jól érzik magukat az erdőben, legközelebb talán a szülőkkel, testvérekkel látogatnak vissza - fogalmazott Fekete György, a NYÍRERDŐ Zrt. Debreceni Erdészetének igazgatója.

 

Forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.