FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-10

Centenáriumát ünnepelte a Kálmán Bútoripari Kft

Újpesten alakult, most pedig százéves jubileumát ünnepelte a Kálmán Bútoripari Kft a IV. kerületi Városháza dísztermében. Az est házigazdái Kálmán István és fia, Kálmán Attila, a centenáriumát ünneplő cég vezetői voltak.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


Kálmán István; László Tamás - XV. kerület polgármestere; Szatmáry Kristóf - belgazdaságért felelős államtitkár; Wintermantel Zsolt - IV. kerület polgármestere

Üzleti partnerek, szakmai szövetségek képviselői, szakoktatók, szakújságírók, barátok, családtagok népes csoportja gyűlt össze október elején a Budapesten a IV. kerületi Városháza dísztermében, hogy együtt ünepeljék meg a Kálmán cég fennállásának 100. jubileumát.


Családtagok, barátok, partnerek, ...

Az első két generáció

"A Kálmán cég centenáriumában egy kicsit visszatükröződik az elmúlt 100 év magyar történelme is. Világháborúk, gazdasági válságok, forradalmak és elhibázott gazdasági és politikai berendezkedés útvesztői között is prosperálni tudott. Úgy hiszem, hogy a szorgalom, a szakmaszeretet, a kitartás, a tehetség, a család ereje és a mindenkori optimista hit azok az összetevők, amelyek szükségesek a sikerhez. Erősen bízom benne, hogy az elkövetkezendő évtizedekben mindig megújuló hittel és lendülettel haladhatunk tovább." - összegezte Kálmán István.


Szatmáry Kristóf és László Tamás

Az eseményen részt vett Szatmáry Kristóf belgazdaságért felelős államtitkár, illetve a IV. (Újpest) és a XV. (Rákospalota) kerület polgármesterei, László Tamás és Wintermantel Zsolt. A Kálmán cég jelenlegi székhelye a XV. kerületeben van, de Újpestről indult a vállalkozás 1913-ban!

 

Az államtitkár és a kerületek vezetőinek méltató szavait követően rövid videobejátszást nézhetett meg az egybegyűlt ünneplő közönség, az MTV Család Barát műsorában sugárzott család-riportból.


Őze Áron (aki egyébként a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában szerezte első szakmáját - jelenleg színházigazgató) József Attila: A Dunánál c. versét adta elő

 

A múlt szakmai és családi eseményeinek felidézését követően az házigazda "színpadra szólította" az idei WorldSkills versenyen kíváló eredményet elérők diákokat és felkészítőiket, reményteljes példaként állítva őket és eredményeiket a szakma egésze elé.


A WorldSkills 2013 Leipzig eredményes magyar versenyzői és felkészítő tanáraik is vendégeink voltak.


Kálmán István eredményes munkásságáért megkapta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara emlékserlegét, melyet Fekete Balázs BKIK alelnöke, a Kézműipari Tagozat elnöke adott át.


Kálmán István a bútoripar érdekében tett több évtizedes erőfeszítéseiért megkapta a Magyar Bútor és Faipari Szövetség alapította Bútor és Faiparért Díjat, melyet Wilheim Gábor MBFSZ elnök adott át.


A vendégeket ezt követően állófogadás várta, amit kellemes élőzene kísért.
Kálmán Attila pohárköszöntője közben röviden vázolta a cég életében éppen zajló fejlesztéseket, jövőbeli beruházási elképzeléseket.A három generáció "együtt dolgozik"!


 

Tóth János - FATÁJ (Fotók: Kálmán Kft és Tóth János)

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.