FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-11

Büdöskúti pihenőhely átadó - VERGA Zrt.

A VERGA VESZPRÉMI Erdőgazdaság Zrt. 2013. október 9-én A jövő a kezünkben van című közjóléti fejlesztéseinek keretében átadta a Büdöskúti pihenőhelyet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


balról jobbra: Szedlák Tibor HM Verga Zrt. Főmérnöke, Adravecz Edit HM Verga Zrt  osztályvezető, Schumacher István a HM Verga Zrt , Zirci Erdészetének vezetője, Tengerdi Győző HM Verga Zrt. vezérigazgató, Kropf Miklós a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának vezetője, Sashalmi Viktória vezérigazgató helyettes.

VERGA Zrt. saját forrásait felhasználva igyekezett fejlesztésével a pihenőhely komfortját emelni. A társaság az 50 m2 alapterületű pergola megépítésével, a 6 db erdei garnitúra kihelyezésével, valamint tűzrakóhely létrehozásával még kellemesebbé kívánja tenni a túrázók számára az itt eltöltött időt. A megvalósult beruházás értéke 2,5 millió Ft.

 

A Büdöskúti pihenőhelyet Kropf Miklós, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának vezetője, valamint Tengerdi Győző, a VERGA Zrt. vezérigazgatója adta át. A rendezvényen részt vettek a régió közéleti szereplői és a média képviselői.

Büdöskút területe 2500-3000 évvel ezelőtt a késői bronzkor és a korai vaskor idején már lakott volt. A területen fontos útvonal vezetett keresztül. A Pápa, Gerence-völgy felől keleti irányba húzódó ősi útvonal a magyar középkorban kétirányba ágazott szét: az egyik Zircen át Győr felé vezetett , a másik út délkeleti irányba fordult, s Gyulafirátóton át Veszprém várát, városát közelítette meg. Ez az út az ún. Büdoskúti-út dűlőként ma is megvan. A Büdöskú ti-út mellett az úton járók számára már időtlen idők óta volt egy lóitató kút (Lókút). A jelenlegi Büdöskút és Lókút területe a cseszneki vár uradalmához tartozott. Ez az uradalom a XVII. század vége óta a gróf Esterházy család birtokában volt, itt laktak az erdőbirtok dolgozói.

Büdöskút a 60-as évek végéig lakott település volt. Ezt követően a Magyar Honvédség várpalotai lő- és gyakorlóterének katonai tevékenysége miatt a település elnéptelenedett, lakói elköltöztek. Az Örökségvédelmi Hivatal az itt található leletek miatt a területet védetté nyilvánította.

 

A bakonyi piros turistaút közelében elhelyezkedő pihenőhely fejlesztésével a VERGA Zrt. régi hiányt pótol.

 

Forrás: VERGA Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.