FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-11

Bővült a Csurgói Faipari Gyár készáru tároló kapacitása

Az üzem az elmúlt időszakban évente 20-25.000 m3 - döntően a SEFAG által kezelt somogyi erdőkből származó - alapanyagot dolgozott fel félkész, ill. késztermékké. Az integrációnak köszönhetően az alapanyag ellátás jobb logisztikával és kedvező áron történik a jelenben.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Szeptember 1-én múlt egy éve, hogy az addig önálló jogi személyként működő a SEFAG kizárólagos tulajdonában álló Csurgói Faipari Kft. általános jogutódlással visszaolvadt SEFAG Zrt-be.

Az üzem az elmúlt időszakban évente 20-25.000 m3 - döntően a SEFAG által kezelt somogyi erdőkből származó - alapanyagot dolgozott fel félkész, ill. késztermékké. Az integrációnak köszönhetően az alapanyag ellátás jobb logisztikával és kedvező áron történik a jelenben.

 

Mint ismert a 2008-ban kezdődő gazdasági válság a Gyár fő piacait jelentő mediterrán országokat érintette legsúlyosabban. A negatív tendenciák - sajnos ebben a térségben - napjainkban sem javulnak.

Az elmúlt évtized fejlesztései a félkész (fedőréteg lamella) és késztermékek (felületkezelt kétrétegű parketta) gyártástechnológiájának kiépítését, ill. az ehhez kapcsolódó szárítókapacitás bővítését, a fűtési rendszer korszerűsítését szolgálták.

 

Tapasztalataink alapján a fűrészipari termékkörben - elsősorban a tölgy választékoknál - folyamatosan kiegyensúlyozott kereslet mutatkozik, köszönhetően a szélesebb vevőkörnek valamint a kiváló minőségű és biztonsággal rendelkezésre álló alapanyagnak, ezért a tavalyi évtől fejlesztési koncepciónk a fűrészipari technológiák megújítását célozza.

 

Ennek keretében 2012-ben hossz- és szélességi optimalizáló sort telepítettünk a fűrészipari tovább feldolgozó csarnokunkba, valamint vásároltunk egy vízszintes szalagfűrészt fűrészelt fedőréteg lamella termeléshez. Fűrészüzemi anyagmozgatásunk korszerűsítésére két elektromos homlokvillás targoncát szereztünk be. Ebben az évben pedig növeltük félkész termékeink minőség megóvó tárolási lehetőségét egy 770 m2-es fedett tárolószín felépítésével. A tárolószín építése és a hozzákapcsolódó térburkolatok felújítása mintegy 30 millió Ft-os költségvetéssel, saját forrásból valósult meg.

 

Természetesen igyekszünk kihasználni meglévő fedőréteg lamella gyártó kapacitásunkat is, ennek érdekében a meghatározó európai parkettagyártók, ill. más "lamella" alkatrész felhasználók esetében beszállítói pozíciónk erősítése a cél. Ezen a területen is építhetünk a biztos alapanyagbázisra, valamint a meglévő technológiai bázisra és gyártási tapasztalatra.

 

Reményeink szerint a kiváló minőségű somogyi tölgy alapanyag feldolgozása több hozzáadott értéket biztosít az anyavállalatnak és biztos munkahelyeket az itt dolgozóknak.

Forrás: SEFAG Zrt.

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.