FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-25

A FALCO Zrt préstechnológiájának komplex fejlesztése

A Szombathelyi székhelyű FALCO Zrt. a Zanati úti telephelyén létesítendő új faforgácslap gyártó üzem préstechnológiájának korszerűsítéséhez és komplex fejlesztéséhez, pályázati támogatást nyert.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A projekt az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósulnak meg.

A FALCO Zrt. préstechnológiájának korszerűsítésére irányuló komplex fejlesztése és beruházása vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek során az eddigi szakaszos etázspréses gyártástechnológiát felváltja egy modern úgynevezett ContiRoll folyamatos préstechnológia.

A bevezetésre kerülő technológia jellemzője, hogy az új sor 6,5 mm-től - 46 mm vastagságig minden lapméretet képes lesz gyártani, ezzel a vállalat le tudja küzdeni jelenlegi piaci hátrányát.

 

A folyamatos présnél az anyag és energia folyamatokat számítógépes rendszer irányítja a jelenleginél sokkal hatékonyabban, így fajlagos anyag és energia megtakarítás érhető el. A folyamatos prés a natúr forgácslap felületét sokkal egyenletesebben tudja kialakítani, így a felület lecsiszolása kisebb mértékben szükséges.  

A folyamatos prés által előállított termék sokkal jobb minőségű lesz. Így ezek után saját gyártásból tudja előállítani a vállalkozás a 2012-ben megvalósított (EU támogatást is kapott) tükörfényű laminált lap gyártásához szükséges forgácslap alapanyagot, amely jelenleg csak importból fedezhető minőségi elvárások miatt.

 

Az új folyamatos préssel a vállalat képes lesz kiváltani az alapanyagimportot, ezzel csökken a kitettsége és növelni tudja az értékesítések volumenét is.
A fejlesztés eredményeként 12 teljes munkaidős új munkahely jön létre, melyből 2 szellemi foglalkozású, 10 pedig fizikai foglalkozású lesz majd. Bár a gyártás már februárban teljes ütemben elindul a projekt várhatóan 2014 júniusában zárul majd le.

 

 


DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.