FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-10-31

Csillogó otthonok - Beruházás egy pécsi faipari cégnél

A megszokottnál is magasabb minőségben tudja kiszolgálni ügyfeleit ezután a SZALAFA Kft. 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

A beltéri ajtók, belsőépítészeti termékek gyártásával foglalkozó vállalkozása jelentős beruházással gazdagodott, hiszen a sikeres GOP-1.3.1-11/C-2011-0233-as azonosítószámú pályázata révén új, modern technológiájú gépet szerezhetett be.

 

- Cégünk már 27 éves sikeresen működő vállalkozás - mondja Ifj. Szabó László, aki édesapjával közösen alapozta meg a mai vállalkozás sikereit. - Nagy előrelépésnek tekintem, hogy egyre több és korszerűbb géppel dolgozhatok. Jelenlegi beruházásunkkal a magasfényű technológia bevezetése valósult meg, amellyel lehetőségünk nyílik új piaci szegmensek elérésére.

A Pécsett az Eperfás úti Ipartelepen, a Bogádi u 7-ben található, SZALAFA Kft. néven működő vállalkozás fő profilja a prémium kategóriába tartozó beltéri ajtók, belsőépítészeti termékek gyártása. Termékeiket a lakossági, közületi, generálkivitelezői körben értékesítik. Ezen piacok jobb kiszolgálása és leginkább új piacok meghódítása érdekében célozták meg a magasfényű technológián alapuló gyártás bevezetését.

A cél elérése érdekében egy korszerű kontaktcsiszoló gép beszerzése történt meg. A gép használatával a termékek felületkezelés jelentős minőségi javulást eredményez a jelenleg használt technológiával szemben, így válik biztosítottá a magasfényű technológia bevezetése.

A kontaktcsiszoló mellett egy elszívó beszerzése is megtörtént, mely a csiszolatpor azonnali elszívását biztosítja a munka során. Ezzel csökken a gyártótér porkoncentrációja, így javulnak a munka és egészségügyi feltételek is.
A beruházást a KKV-k fejlesztését célzó pályázaton való sikeres részvétel tette lehetővé. Az abból kapott vissza nem térítendő támogatás huszonegy-millió forint volt - ez a teljes beruházás költségének 65%-át fedezi. A további 35%-ot részben az önerő, részben a banki hitel teszi ki.

Bár a SZALAFA Kft. eddig is nagyszámú megrendelővel büszkélkedhetett, a tulajdonos most mégis abban bízik, hogy a jövőben még több megrendelésnek tud majd eleget tenni az új piacra való belépés lehetőségével.

(x) Szalafa Kft.

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.