FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-04

Faipari tanácsadó testület alakult Hargita megyében

Faipari vállalkozók, közbirtokosságok vezetői, erdészeti szakemberek és pedagógusok vettek részt október 15-én a csíkszeredai megyeházán, Hargita Megye Tanácsa felkérésére, a megyei faipari tanácsadó testület alakuló ülésén.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

Borboly Csaba megyeelnök elmondta, hogy a döntés-előkészítéshez szükség van egy szakmai tanácsadó testületre, mivel a megyei tanácsnak nincs közvetlen hatásköre erdőgazdálkodás és fafeldolgozás terén, ám kezdeményezésekkel, közvetítéssel, uniós projektek révén támogatni tudja az említett területek szereplőit. A megyei tanács szerepe remélhetőleg nőni fog a minisztériumi intézmények decentralizációja nyomán, így nagyobb beleszólása lesz az erdőgazdálkodásba és a vidékfejlesztésbe, mondta az elöljáró, és felhívta a figyelmet arra, hogy az általa vezetett intézmény által kidolgozott, Építsünk biztos jövőt! című gazdaságfejlesztési stratégia is kiemelten foglalkozik a témakörrel, az erről szóló másfél éves konzultáció tapasztalatainak felhasználásával.

 

Molnár Gábor, a megyei tanács Fenntartható erdőgazdálkodás munkacsoport, illetve a Robinwood Plus nemzetközi projekt csapatának vezetője részletesen bemutatta a stratégiának ezt a részét, és elmondta, hogy ezek megvalósításához alulról jövő kezdeményezésekre van szükség.

 

A jelenlévők felvetették, hogy ösztönözni kell a faipari, erdészeti szakon tanuló diákokat kiállítási lehetőségek megteremtésével, javítani kell a fafeldolgozók imázsán, és nagyobb hangsúlyt kell fektetni a fából származó alternatív energia előállítására. A megyei tanács kezdeményezését, miszerint középületek esetében csak a fából való építkezést támogatja az intézmény, ki kellene terjeszteni a közintézmények bútorvásárlásának támogatására is, hangzott el a tagok részéről.

 

A testület tagjai: Bajkó Tibor (vállalkozó, Gyergyószentmiklós), Dobay Tibor (vállalkozó, Székelyudvarhely), László Lajos (elnök, Csíkszentdomokosi Közbirtokosság), dr. Melles Előd (igazgató, Gyergyószentmiklósi Erdőrendészeti Hivatal), Antal Tünde (igazgatóhelyettes, Venczel József Szakközépiskola, Csíkszereda), Orbók Sándor (erdőfelügyelő, Csíkszereda), Pál Gábor (vállalkozó, Csíkszépvíz), Pápai Mária Magdolna (tanár, Bányai János Szakközépiskola, Székelyudvarhely), Szilágyi Imre (vállalkozó, Gyergyószentmiklós).

 

Forrás: transindex

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.