FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-05

SEFAG Zrt. FSC tanusító auditja

A SEFAG Zrt. erdőgazdálkodásának auditja 2013. november 26-27. között zajlik, a Control Union auditora várja az érintettek észrevételeit.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A hirdetmény teljes szövegéhez kattintson!

A Control Union Certifications (CUC) ezúton közzéteszi, hogy tanúsító auditot hajt végre a FSCCUSTAND-HUN R01v08-1 HUN (A CUC magyarországi kiértékelésekre adaptált erdőgazdálkodási szabványai) szabvány alapján. Ez a szabvány erről a linkről megnyitható.

 

A kiértékelési folyamat tervezett menetrendje az alábbi:

A konzultáció a tanúsítási folyamat egyik legfontosabb része. Ön, mint az erdőgazdálkodással érintett személy vagy szervezet segíthet a tanúsítási döntés meghozatalában. Ezért kérjük, hogy tegye meg a SEFAG Zrt. erdőgazdálkodására és kapcsolódó tevékenységeire vonatkozó észrevételeit 2013/11/26 előtt az Ön számára legmegfelelőbb módon.

 

Javaslataikat 2013. november 26-a előtt juttassák el a Control Unionnak.

Telefax: (06-1) 278-41-61, email: sfarkas@controlunion.hu

 

 

Szívesen fogadjuk a szabványokra vonatkozó észrevételeiket, javaslataikat is, válaszukban ezt is jelezhetik, a változtatni kívánt szabványpont megjelölésével, a változtatás indoklásával. Az alapelveken és a kritériumokon (kékkel kiemelve a szabványban) azonban változtatni nem áll módunkban, azok az FSC alapdokumentumának részei.

 

Válaszait teljes titoktartással kezeljük, kizárólag a CUC és az FSC erre felhatalmazott munkatársainak mutatjuk be.

 

Amennyiben úgy kívánja, hozzászólása teljes mértékben titkos marad, ebben az esetben jelölje válaszát a "BIZALMAS" kifejezéssel a fejlécben. Ha úgy óhajtja, hogy a jelentés nyilvános összefoglalójában szerepeljen a hozzászólás, de a neve nem, úgy az esetben jelölje válaszát az "ANONYMUS" kifejezéssel a fejlécben, így hozzászólása mellett az Anonymus kifejezés fog feltűnni.

Ha úgy kívánja, az auditorok lehetőséget biztosítanak egy személyes találkozásra is az audit alatt.

Ha az FSC audit hatályát érintő lényeges észrevétel érkezik, azokkal szembesítjük a tanúsítandó vállalkozás képviselőit. A tanúsítási folyamat végeztével a tanúsítási jelentés összefoglalóját a konzultáció során kapott észrevételekkel együtt közzétesszük az FSC honlapján.

Ha úgy gondolja, hogy észrevételeit rosszul értelmeztük vagy használtuk fel, lépjen kapcsolatba velünk.

Megjegyzést vagy panaszt levélben is tehet a CUC ügyvezetőjének (Zwolle, Hollandia) címezve, a következő minimális információ tartalommal: (i) a probléma leírása (ii) a tanúsítandó gazdálkodó neve (iii) az Ön viszonya a tanúsítandó gazdálkodóhoz (iv) a küldött információ bizalmasságára vonatkozó megjegyzés/kérés (v) csatolt bizonyíték. Beadványát a CUC kiértékeli, ennek eredményéről pedig értesíti Önt. Ha a kiértékelés eredményével nem elégedett, fordulhat az FSC titkárságához, mint a beadványok elbírálásának legfelsőbb fórumához. A CUC készséggel szolgál további felvilágosítással a panaszkezelési eljárásra vonatkozóan: kérésére elküldjük Önnek a megfelelő dokumentumot, de a panaszkezelési eljárást letöltheti erről a linkről is.

 

Kérésére bármely egyéb, az erdőgazdálkodás tanúsítására vonatkozó tájékoztatással szolgálunk.

 

***

 

Az FSC (Forest Stewardship Council - Erdőgondnoksági Tanács - www.fsc.org) független szervezetként 1993-ban jött létre a Föld erdeinek környezetre nézve megfelelő, társadalmilag hasznos, gazdaságilag életképes kezelését elősegítendő. Az FSC ezt közvetve tanúsítással éri el: az általa akkreditált tanúsító szervezetek az FSC 10 alapelvére és az azok alá szervezett kritériumokra épülő szabványoknak megfelelően auditálják és kedvező esetben tanúsítják a jelentkező erdőgazdálkodót. A gazdálkodók tanúsított erdeiből származó faanyag a szintén tanúsított eredetkövetési lánc (COC - Chain of Custody) feldolgozó üzemein és kereskedőin keresztül jut el a fogyasztókhoz az FSC jól ismert védjegyével ellátva.

 

A Control Union Certifications (CUC - és annak magyarországi leányvállalata) az FSC által akkreditált tanúsító szervezet. Az FSC szabályai szerint, amennyiben egy országban nincsenek még nemzeti szabványok, a tanúsító szervezetnek lehetősége van saját általános szabványaival auditálni, de csak azután, hogy azt az erdőgazdálkodásban fontos szerepet játszó érintettekkel folytatott konzultáció keretében az adott ország viszonyainak megfelelően módosította.

 

E levél ezt a konzultációt szolgálja, kérem, tekintsék át a CUC általános szabványait, és amennyiben észrevételük van azt jelezzék email-ben válaszul erre a levélre. Minden hozzászólás értékes, a szabvány lényegét érintő ugyanúgy, mint egy-egy, esetleg nem megfelelő vagy nem érthető kifejezés kijavítására tett javaslat.

Farkas Szilárd - Control Union Hungária Kft.

 

 

Ha tetszett a cikk ossza meg ismerőseivel: Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.