FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-11

Téli közfoglalkoztatás a NYÍRERDŐ-nél

Szeptember végén fejeződött be a NYÍRERDŐ Zrt. héthónapos közfoglalkoztatási programja, melynek során 800 ember jutott munkához Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye állami tulajdonú erdeiben. Egy hónappal később, november elsején pedig elkezdődött a téli, hathónapos közfoglalkoztatási program, ebben a cég 545 fő foglalkoztatását vállalta.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A létszámfelvétel megkezdődött, év végéig 436 fő és 2014. első négy hónapjában pedig 600 fő folyamatos alkalmazására kerül sor. Az erdőgazdaság hosszú ideje meghatározó részt vállal az erdészeti közfoglalkoztatásban, meghaladja a 3500-at azoknak az embereknek a száma, akik 2010 óta munkához jutottak nálunk - mondta Szalacsi Árpád, vezérigazgató.
Hajdú-Bihar megyében 26 településről kerülnek ki a közfoglalkoztatottak, terveink szerint december végéig 249-en, január és április 30. között pedig 343-an vesznek részt a programban. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 53 település érintett, az év végéig 187-en kapnak munkát nálunk, a jövő év első négy hónapjára pedig 257-re emeljük a létszámot.

 

A program költségvetése 344,6 millió forint, a pénz teljes egészében a Belügyminisztérium támogatásából származik. A forrás a bérekre és járulékokra, munka- és védőruhára, munkába járásra, munkásszállításra, munka alkalmassági vizsgálatra, szervezési költségekre, valamint a program szempontjából nélkülözhetetlen kis és nagy értékű tárgyi eszközök beszerzésre használható fel.

 

Ismét lesz oktatás is a programban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjai szervezésében 2013. december 1. és 2014. március 31. között 18-an erdőművelő, 34-en kisgépkezelő, 68-an pedig parkgondozó képzésen vesznek majd részt.

A közfoglalkoztatottak napi nyolc órában vannak foglalkoztatva. Egyebek mellett vágástakarításokban dolgoznak, erdészeti sétautak, turistautak, tanösvények karbantartását és kijelölését végzik el. Közjóléti eszközöket helyeznek ki és újítanak fel, szemetet, hulladékot gyűjtenek. Részt vesznek a természeti károkat szenvedett erdőterületetek rehabilitációjában, határjelek karbantartásában valamint tűzmegelőzést szolgáló tevékenységekben is - foglalta össze Szalacsi Árpád.

Forrás: Nyírerdő Zrt.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.