FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-11

Barcogás után Kelebián

A KEFAG Zrt. Dél-Kiskunsági Erdészetének Kelebiai Vadászterületén már közel két évtizede fontos és várt esemény az októberi dámbarcogás. A Dél-Kiskunsági Erdészet - a tavalyi, hagyományteremtő célzattal megrendezett első után - idén már másodjára, ezúttal november 5-én rendezte meg az éves trófeaszemléjét.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


218,04 CIC pontos 5,19 kg

A dámok násza az egyik leglátványosabb vadüzekedés. A kis területen csoportosuló, barcogóteknőikben fekvő és barcogó hangot adó, majd bóbiskoló bikák, és az őket kerülgető tehenek, ünők látványa egyedülálló a hazai szarvasfélék között. Ezen kívül az őszi díszben pompázó Duna-Tisza közi erdők látványa is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogató vadászvendégek felejthetetlen vadászélményekkel térjenek vissza otthonaikba, és keltsék jó hírünket a környezetükben.

A 2013. évi barcogásban elejtett, és a megyei trófeabírálaton bemutatott 31 db agancsból 28 db kapott érmes minősítést (21 db arany, 4 db ezüst, 3 db bronz). Ezeknek az érmes trófeáknak az átlagos tömege 4,45 kg. A pontszámok tekintetében is kimagasló volt az idei október dámtrófea-termése, hiszen 8 db pontértéke meghaladta a 200 CIC pontot. Kiemelkedő trófeának bizonyult a 218,04 CIC pontos 5,19 kg-os, a 217,91 CIC pontos 5,75 kg-os és a 215,47 CIC pontos 5,34 kg-os agancs. A Kelebiai Vadászterületen ilyen nagy pontértékű lapátok az ezt megelőző években még nem kerültek terítékre.

 

A Dél-Kiskunsági Erdészet - a tavalyi, hagyományteremtő célzattal megrendezett első után - idén már másodjára, ezúttal november 5-én rendezte meg az éves trófeaszemléjét. Az erdészet központjához közeli Sáskalaposi sportpályán rövid köszöntők és szakmai beszámoló után tekinthették meg az érdeklődő vadászok, és a KEFAG Zrt. vadászati szakszemélyzetének tagjai a kiállított trófeákat, szám szerint 31 db-ot a Kelebiai vadászterületről és 9 db-ot a szomszédos balotaszállási, kisszállási és öttömösi vadásztársaságok területéről.


Sulyok Ferenc, Szabó Ferenc, Tóth Attila

A trófeaszemlén értékelő beszédet mondó Szabó Ferenc, a VM Erdészeti, Halászati és Vadászati főosztályvezető-helyettese és Sulyok Ferenc, a KEFAG Zrt. vezérigazgatója gratulált a területen folyó, kiemelkedő vadgazdálkodói és vadásztatói munkához, ezzel is elismerve a Dél-Kiskunsági Erdészet hivatásos vadászainak magas színvonalú és eredményes szakmai munkáját.

Tóth Attila - erdészeti igazgató, Fotók: Hulej Zoltán, Forrás: KEFAG Zrt.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.