FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-13

Vadászati és erdészeti klaszter alakult

Vadászati és erdészeti klasztert alapítottak a Nagykürtösi járásban azzal a céllal, hogy széles körű gazdasági együttműködés keretében javítsák a térségben élők életkörülményeit. A klaszter nyitott minden érdeklődő előtt, a tagfelvétel még nem zárult le.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A Vadászati és erdészeti klasztert határon átnyúló együttműködési projekt keretében sikerült megalapítani, költségvetése meghaladja a 300 ezer eurót, ebből közel 50 ezer eurót a két állam, több mint 18 ezer eurót pedig a projekt partnerei állnak. 

 

Februárvégén a hat alapító,a szlovák oldalon a Nagykürtösi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Zólyomi Erdészeti Centrum és a Szlovák Állami Erdészet, Magyarországról pedig az Ipoly Erdő Zrt., a Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Gödöllői Szent István Egyetem szerződést kötött, amelyben megállapodtak, hogy a jövőben vadászati, biomassza és ökoturisztika tagozatokba szerveződve végzik munkájukat. Célterületük a szlovák oldalon Losonc, Gyetva, Korpona, Nagykürtös és a Lévai járás. Magyarországon Nógrád és Pest megye egyes részeit érinti. 

 

Az együttműködési területek között a vadászati, ökoturisztikai és a megújuló energiákat is jelentő erdőgazdálkodás területén várható a leghatékonyabb együttműködés magán-, és állami erdőgazdálkodók, vadásztársaságok, erdészeti és vadászati termékeket előállító és ezekkel kereskedők, valamint a szállást kínálók és a turisztikai szolgáltatást nyújtók között. Százötven hazai és ugyanennyi magyar partnerrel számolnak, a tagok száma már meghaladja a 170-et. A belépés ingyenes, a közös marketing és egyéb lehetőségeket az Európai Unió határon átnyúló programjából finanszírozzák - ezzel is segítve a kisebb erdőbirtokosságokat, vadásztársaságokat, illetve ökoturisztikai szolgáltatókat. 

Pintér Zoltán, az Ipoly Erdő Zrt. munkatársa elmondta, a klaszter előnye, hogy segítséget nyújt a hálózati kapcsolatok kialakításában, egyszerűbbé, gyorsabbá teszi az információáramlást. A tagok együttműködésüknek köszönhetően könnyebben pályázhatnak az Európai Uniós Alapoknál. 

 

Milan Oravec, a zólyomi Erdészeti Központ munkatársa szerint egy biomassza üzem beindítása a térségben mintegy 400 új munkahelyet jelentene. Szlovák oldalon további jelentős lehetőségek vannak a vadászati, az idegenforgalmi és az erdei turisztikai fejlesztések terén.

Forrás: ÚjSzó

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.