FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-15

Bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki Nyíregyházán

Egy bútorgyár üzemcsarnoka gyulladt ki csütörtökön Nyíregyházán, a megyeszékhely összes, valamint a több szabolcsi és hajdú-bihari város tűzoltóegysége a legmagasabb riasztási fokozattal vonult ki a helyszínre. A tűzoltók körülhatárolták a lángokat, megakadályozták a tűz továbbterjedését.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


MTI Fotó: Balázs Attila

Takács Judit - a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője - tájékoztatása szerint a város külterületén, az ipari park mellett lévő bútorgyárban egy kétezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezete, illetve az abban tárolt szivacs, fa és textil kapott lángra. Az első egységek öt perc alatt értek ki a helyszínre, hat vízsugárral és két vízágyúval délután egy órára sikerült körülhatárolniuk a lángokat.

 

A tűz az üzem több csarnoképületét is veszélyeztette, de a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozniuk a tűzoltóknak - tette hozzá a hadnagy. Az oltásban mintegy hatvan tűzoltó vesz részt, egységek érkeztek Nyíregyházáról, Nyírbátorból, Kisvárdáról, Mátészalkáról, Baktalórántházáról, Hajdúböszörményből, Hajdúnánásról és Nyíradonyból is.


MTI Fotó: Balázs Attila

A tűz füstjét több kilométer távolságról lehetett látni - számolt be a helyszínről az MTI tudósítója. A Debreceni út végén lévő üzem mellett lévő útszakaszon, valamint a közelben lévő körforgalomnál egy ideig rendőrök irányították a forgalmat.

 

Eloltották a tüzet, tűzoltók sérültek meg

Csütörtök estére eloltották a tüzet a nyíregyházi bútorgyárban, két tűzoltó könnyebben megsérült - a kezükön szenvedtek kisebb égési sérüléseket, a helyszíni orvosi ellátás után mindketten folytatták a tűz oltását. A város külterületén, az ipari park mellett lévő bútorgyárban egy kétezer négyzetméteres csarnok tetőszerkezete, illetve az abban tárolt szivacs, fa és textil kapott lángra csütörtök délben. A legmagasabb fokozaton riasztott egységek öt perc alatt értek a helyszínre, hat vízsugárral és két vízágyúval délután egy órára sikerült körülhatárolniuk a lángokat. A tűz az üzem több csarnoképületét is veszélyeztette, de a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni. A tűz okának kiderítésére tűzvizsgálati eljárás kezdődött.

Forrás: MTI

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.