FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-11-27

Felavatták a megújult Senyői Vendégházat

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. idei átfogó közjóléti fejlesztéseinek részeként újította fel a Senyői Vendégházat. Az erdészeti társaság közel 80 millió forintból korszerűsítette az 1930-ban készült, a környéken Semsey kastély néven ismert épületet.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en


A létesítmény új fa nyílászárókat, átfogó gépészeti- és elektromos felújítást, továbbá teljes homlokzati hőszigetelő rendszert és új hideg-melegburkolatokat kapott. A beruházással sikerült a kor követelményeinek megfelelő színvonalú szálláshelyet kialakítani: hat szobában, egyszerre 15 vendéget lehet elszállásolni.

Bízom abban, hogy a megújult Senyői Vendégház hozzájárul a környék turisztikai vonzerejének növeléséhez - fogalmazott az avató ünnepségen Zay Adorján, az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója. Beszédében emlékeztetett arra, hogy közjóléti szempontból meghatározó az idei év a társaság számára. Az ÉSZAKERDŐ korábban is kiemelten kezelte ezt a területet, hiszen az emberek, az erdőjárók jó része ez alapján ítéli meg mindennapi munkánkat. 2013-ban 870 millió forintot költünk - tulajdonosi jóváhagyással - közjóléti fejlesztésekre és szolgáltatásokra, valamint a meglevő létesítmények fenntartására. 3 műemlék, 2 múzeum, 6 sétaút, 27 kilométer tanösvény és 60 pihenőhely karbantartása, felújítása - csak néhány azok közül a munkák közül, amiket szeptember végéig elvégeztünk. Jól halad és az év végére elkészülhet az új turisztikai látogatóközpont és ökoház, amit Bekénypusztán építünk egy régi vadászház helyén - mondta Zay Adorján.

Az állami tulajdonú erdőgazdaság tulajdonosi jogait gyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt.-t Dr. Jung László, az Agrár és Turisztikai Befektetési Főigazgatóság ügyvezető igazgatója és Nagy András, igazgató képviselte az ünnepségen.

 

Jó kezekben vannak azok az erdők, amik az ÉSZAKERDŐ kezelésére vannak bízva. A társaság stabil, kiegyensúlyozott, jól kiszámítható gazdálkodást folytat - jelentette ki Dr. Jung László. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a felmérések szerint az emberek pihenés okán - a vizek mellett - elsősorban az erdőket látogatják szívesen. Ehhez infrastrukturális hátteret kell biztosítani, sétautakat, parkolókat, és olyan szálláshelyeket, mint ez a vendégház. Az elmúlt 3,5 évben a Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó 22 erdészeti részvénytársaság 4 milliárd forintot költött közjóléti beruházásokra. 2014-ig csak turistaházak és erdei házak fejlesztésére 1,7 milliárd forintot fordítanak a cégek, jellemzően önerőből, erdőgazdálkodásból származó jövedelemből - mondta az ügyvezető igazgató.

Az ünnepség részeként Pálházán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóság központjában felavatták Party István erdőmérnök, egykori füzérradványi vadászmester emléktábláját. Az ő nevéhez fűződik egyebek mellett az is, hogy 1938-ban a Károlyi uradalomban elválasztották a vadgazdaságot az erdőgazdaságtól.


 

Forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

 

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.