FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken. Beszámolók, riportok, sajtószemle, ...
FELIRATKOZÁS FATÁJ-Online hírlevélre.
Kérem jelezze szakterületét, cégét, annak kapcsolóit.
Hivatkozás:
Ha felhasználja bármely cikket a FATÁJ-ból, hivatkozzon rá annak kapcsolójával is.

STIHL - Nemzedékekre tervezve

Mátyás Fakereskedo Kft
METAMOB - akciós MetaGO ajánlata
HUNNIA FAGÉP - Jó magyarnak lenni!
Faipari gépek -> Stonewood Kft
FATÁJ nyitólap
FATÁJ archívum:

FATÁJ-online
médiaajánlat
pdf

FAGOSZ, Fagazdasági Országos Szakmai Szövetség
A FAGOSZ a FATÁJ kiadója.


FAGOSZ filmtár a Hazai Erdésznél

Nemzeti kincsünk az erdő - 40 kisfilm

Erdészeti és Faipari Dolgozók Szakszervezete

Magán Erdotulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége

Országos Erdészeti Egyesület

Hobbi Faesztergálás


Dr. Gerencsér Kinga: Fafeldolgozás mobil szalagfűrésszel
(A 2002-ben megjelent kiadvány online változata.)

Keres egy céget, intézményt, iskolát? Kezdje itt:
fatudakozo.hu
woodinfo.hu
woodinfo.eu
Akác
termékek
Magyar-
országról:
hungarobinia.hu
FAIPARI, ERDÉSZETI
apróhirdetések
DÍJMENTESEN

FAIPARI, ERDÉSZETI
szakkönyvek

A pdf-ekhez az Acrobat Reader itt tölthető le:


2013-12-06

MFB forgóeszköz hitel erdészeti TÉSZ-eknek is

Az eredetileg a zöldség-gyümölcs ágazat számára létrehozott hitelprogramból most már az egyéb mezőgazdasági, erdészeti és halászati termékpályákon működő minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportok is igényelhetnek forgóeszköz hitelt.

Megosztás:
Megosztás a Facebook-on
Megosztás az IWIW-en

 

A Kormány döntésének megfelelően módosította a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. az Új Magyarország TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogramot.

Így az eredetileg 8 milliárd forintos keretösszeggel a zöldség-gyümölcs ágazat számára létrehozott hitelprogramból most már az egyéb mezőgazdasági, erdészeti és halászati termékpályákon működő minősített elismeréssel rendelkező termelői csoportok is igényelhetnek forgóeszköz hitelt.

A TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogramban a futamidő legfeljebb 7 év, azon belül legfeljebb 4 éves tőketörlesztési türelmi idővel, a felvehető hitel összege legalább 50 millió forint, legfeljebb 250 millió forint lehet, a hitel felvételéhez önerő nem szükséges. A hitel kamata összesen jelenleg 7,2%.

A részletes tájékoztató és termékleírás megtalálható az MFB honlapján.

 

A TÉSZ = termelői értékesítő szervezet, amiről olvashatunk a Wikipédián is.

A termelői csoportokról szóló 81/2004. (V. 4.) FVM rendelet szerint:

1.§ (a) termelői csoport: az agrárpolitikáért felelős miniszter (a továbbiakban: miniszter) által az e rendelet alapján termelői csoportként elismert, és az e rendeletben foglaltak szerint működő szövetkezet vagy korlátolt felelősségű társaság

2.§ (2) A termelői csoportok az azonos termék, illetve termékcsoport szerint szerveződő termelők olyan együttműködései, amelyekben piaci pozícióik megerősítése érdekében, az általuk önállóan végzett mezőgazdasági, erdészeti vagy halászati alaptevékenységükhöz illeszkedő tevékenységre, különösen az általuk előállított növényi és állati termékek termelési folyamatának elősegítésére, az azzal kapcsolatos beszerzésre, termékeik feldolgozásra való átvételére, tárolására, piacképes áruvá történő előkészítésére, valamint közös értékesítésére, az e rendeletben meghatározott szabályok betartásának vállalásával önkéntesen társulnak.

A témához tartozik a zöldség-gyümölcs termelői csoportokról és termelői szervezetekről szóló 150/2012. (XII. 28.) VM rendelet is, de az erdőgazdálkodók számára ez közömbös.

 

A "TÉSZ Forgóeszköz Hitelprogram"-ra interneten rákeresve gyakorlatilag minden bank honlapján szerepel ennek bemutatása.

 

Nos, nem tudom, hogy léteznek-e termelői értékesítő szervezetek az erdőgazdálkodás terén, de a fenti forgóeszköz hitel lehetőség alapján lehet hogy érdemes lesz ilyen alapítását megfontolni.

Forrás: VM-2013-12-06, Észrevétel: MM

 

DomoTrend Kft - Lakberendezés Európa neves design-muhelyeibol.

FATUDAKOZÓ - az online faipari cégtár

Dunaker Kft - Alapítva 1986

Erdészeti gépek, berendezések forgalmazása: MUS-MAX aprítógépek, SCHLEASING aprítógépek, MAXWALD kötélcsörlok; POSCH tuzifa darabolók, hasítók.

Renexpo 2014

Top20 - a legnagyobb hazai bútorforgalmazók - 2011

STIHL erdészeti gépek és alkatrészek nagykereskedelme, szervíz. VIKING kerti gépek, alkatrészek nagykereskedelme és szervíze.

105 hazai furészüzem gazdasági teljesítménye - 2010. - Megvizsgáltunk 105 hazai furészüzemet muködteto vállalkozást (60 kemény-lombos, 44 lágy-lombos, 1 fenyo-feldolgozó) a 2010-es évi teljesítményei alapján.

Fagazdasági felszámolás számláló - 2012.május - Összegyujtöttük a fagazdaság szakterületein muködo (muködött) Magyarországon bejegyzett cégeket, amelyeknél a 2012-es évben indult el a felszámolási, ill. végelszámolási eljárás. 152 naptári nap alatt 396 céget találtunk (legalább 860 fonyi alkalmazotti összlétszámmal, és mintegy 13 566 millió Ft - korábban volt - összforgalommal).

LEITZ Hungária Szerszám Kft

Erdészeti gépek, eszközök, muszerek, kiegészítok kereskedelme.

AKE - A perfekt megoldás
 A FATÁJ lapot kiadja a FAGOSZ
Minden jog fenntartva. All rights reserved.